Beograd ume da se provodi

Noći za pamćenje. Ovde.

Sve je počelo 60ih godina XX veka. I trajaće još dugo.

Pre klubova, splavova, brančeva i matinea, bile su igranke. Na Kalemegdanu, na Mašincu, u Domu omladine… U početku su vladali šlageri, bilo je i džeza; a onda je stigao rokenrol. Mile Lojpur bio je kralj. I više ništa nije bilo isto.

Deset godina pre Studija 54 i pariskog Palasa, mi smo imali diskoteku “Kod Laze Šećera”. Kasnije diskoteke i klubovi su dolazili i odlazili, a mnoge ćemo zauvek pamtiti: pre svega Akademiju i Zvezdu, ali i Industriju, Dugu, Plastic…

Beograd i dalje pruža mnogo i postoji nešto za sve ukuse. Postoje mesta za sedenje i uživanje u muzici i ona gde ste na podijumu do jutra. I koga god da pitate, svi su se jednako dobro proveli.

Đorđe Pavlov / ugostitelj i maneken

Ali šta je večernji izlazak u Beogradu? Uvek i pre svega – priprema. Šta obući, gde otići, kada se pojaviti. Mlađima je važno da stignu što kasnije, a stariji više vole da od početka uživaju. Zato izlazak počinje u kafiću ili večerom u restoranu. Na lepom, posebnom mestu. Onom koje je “vaše”. Jer, kako vreme prolazi, sve više volimo da sami sebi ugađamo. I treba nam dobra polazna tačka. Fine dining. Želimo iskustvo, ne potrošeno vreme.

Sada izlasci u Beogradu postaju sve lepši. Menja se panorama grada, a mi pronalazimo i nove polazne, ali i nove završne tačke. Imamo svoj izvor i svoje ušće. Na ušću.

Počinjemo uz reku i uživamo u najlepšem pogledu. Spremni na sve. Na kraju, reci se i vraćamo. Svaki put. Jer ovde imamo i prostor, i atmosferu, i prijatelje. U Beogradu na vodi.