Beograd je veliki grad

Proživite
život. Ovde.

Mnogo je stvari koje Beograd čine velikim.
Jedna od njih – možda i najvažnija – jeste što je ovo grad otvoren i stvoren za sve.

Kada je od varoši postajao grad, Beograd je “krenuo” od reke. I ma koliko se širio i rastao, uvek se njima vraćao. Danas, grad se ponovo spušta na reke, sada na najbolji način.

Sve ono što Beograd pruža uvek je bilo namenjeno porodici – svim njenim članovima. Dugo je postojala i lepa tradicija porodičnog odlaska na nedeljni ručak u neki od mnogih beogradskih restorana. Međutim, kako je grad postajao veći, prostora je često bilo sve manje. Život se ubrzao, a sva ona predivna mesta na kojima smo uživali, bivala su sve dalja. Porodični izleti postali su odlasci u parkove ili popodnevne šetnje. Jer je Beograd rastao, i mi sa njim.

A onda smo – slučajno i tiho – neke lepe stvari pomalo zapostavili. Shvatili smo da postoji praznina koju treba ispuniti.

Frano Lasić / glumac i pevač

Nedostajalo nam je mesto na kom jednako uživaju i roditelji i deca. Siguran prostor gde se najmlađi zabavljaju, a stariji ih nadgledaju. Gde mogu da vreme provode zajedno; gde postoje nešto za svakoga, bez obzira na godine, želje i interesovanja. Jer su jednako važni i tobogan i biciklistička staza i udobna klupa i bašta kafića i vrhunska hrana.

Naš grad je metropola i ima kosmopolitski duh. Zato je važno da imamo mesto koje ćemo ponosno pokazati svim svojim gostima. I svima će biti jednako interesantno, ugodno i zabavno. Jer će svako pronaći nešto za sebe. Jer će svi uživati u pogledu. Jer ćemo stvarati nove uspomene.

Sada je ponovo tu. Mesto gde ćemo zaista proživeti život – zajedno. U Beogradu na vodi. Vidimo se tamo!