Beograd je moderan grad

Sa stilom.
Ovde.

Neverovatno je koliko je istorija uticala na modu, trendove i stil. Klasika jeste večna, ali svako vreme ostavlja svoj pečat i iznova pomera granice.

Savremeno shvatanje mode i stila počinje u XX veku. Svaka velika društvena promena za sobom je “povlačila” i novo definisanje modernog. Sa svakom novom generacijom nastaje drugačije viđenje trenda. Tako smo se razvijali i tome se – makar donekle – prilagođavali.

Beogradske dame imaju stila. Neke od njih zaslužile su da se nazovu i ikonama stila. Zato što su opšti ukus oblikovale i usmeravale, zato što su se na njih ugledali i od njih učili.

Prvi veliki modno-stilski preokret dogodio se tokom šezdesetih godina. Obožavala se Beba Lončar i sve je bilo “Ljubav i moda”. Otvorena je (i brzo zatvorena) prva beogradska diskoteka. Svuda je bilo platformi, mini haljina i vespi. Onda su Bitlse zamenili Dorsi, suknje su se produžile ili se prešlo na zvoncare, a sve češće smo birali da idemo bosonogi. Vudstok je živo prenesen u Beograd.

Jovana Mirosavljević / balerina

Osamdesete su donele nov stil. A Beograd je to ispratio i modom i muzikom. Stigle su nove boje i njihove neonske nijanse. Čak je i “neobična” moda devedesetih imala svoje mesto. Ipak, u 21. vek stupili smo stilski osvešćeni i od tada je samo nebo granica – jer modne granice ne postoje.

Baš zato je uvek bilo jednako važno gde svoj stil delimo s drugima. Knez Mihailova, Kalemegdan, Ušće… U samom srcu grada. Međutim, imamo i svoju novu pistu.

Stil pokazuje stav. Pokazuje da znamo šta jeste pravi kvalitet. Da ne želimo da pravimo kompromise, već da želimo najbolje za sebe.

Sada to imamo. I danju i noću. I svaki trenutak je vredan. U Beogradu na vodi.