Šta je novo pandemija donela na tržištu nekretnina?

Šta je novo pandemija donela na tržištu nekretnina?

Za vreme izolacije naučili smo da cenimo sve ono na šta ranije nismo obraćali pažnju. Jedna od važnih pouka je upravo ta da ne čekamo da dođe do velikih preokreta da bismo shvatili šta je važno u životu, već da svaki dan živimo ispunjeno i srećno. Čitava prošla godina stavila je pod znak pitanja mnoge aspekte naših života, ali čini se da stvari napokon postaju povoljnije.

Ulaganje u nekretnine je sigurna investicija

Samo tržište nekretnina nije u tolikoj nevolji kako se čini. Ako se pitate kako treba da izgleda vaš sledeći potez, predlažemo vam da uradite tačno ono što ste planirali pre pandemije. Ulažite u sigurne investicije i vratiće vam se investirano. Iza prozora svojih domova, svet smo naučili da posmatramo drugačije i još jednom ponovili lekciju. Nekretnina je najpouzdanija imovina! Godina za nama promenila je vrednost većini proizvoda, usluga i biznisa. Ekonomski pad uzdrmao je planetu, ali učvrstio vrednost nepokretne imovine. Iako je virus usporio tržište i tok gradnje, interesovanje za nekretnine u Beogradu nije prestalo. Sa vakcinacijom stanovništva došla je i nada da se život polako vraća u normalu. To rezultira povećanim brojem potencijalnih kupaca nekretnina. Za različite namene, stanove kao investiciju danas kupuju osobe stabilnih finansija i oni koji dobro razumeju obrt novca. Upravo velika potražnja čini da cene nekretnina u Beogradu beleže rast iz godine u godinu, što znači da ova vrsta investicije kroz duži vremenski period nastoji da vam obezbedi značajnu finansijsku dobit kroz izdavanje.

Nekretnina kao investicija sada ima višestruki značaj

Pandemija nas je prisilila na rad od kuće. Za većinu delatnosti, poslovni prostor gotovo da je izgubio značaj. Zaposleni ostvaruju bolje rezultate u svom okruženju i poznatom ambijentu, gde  vlada opuštenija atmosfera. Kupovina stana u trenutnim okolnostima ima duplu vrednost. Ova odluka odnosi se jednako na finansijski, privatni i poslovni aspekt naše svakodnevnice. Nakon što su zaposleni pokazali visoku produktivnost radeći od kuće, mnoge kompanije odlučile su da to omoguće kao trajno dostupnu opciju. Veliki broj ljudi oduševljeno je prihvatio ovu mogućnost. Na tržištu nekretnina, sada su na ceni stanovi organizovani tako da prema potrebama mogu biti i mesto za rad. Novu zgradu BW Quartet 3 kompleksa Beograd na vodi čini prostrano privatno dvorište koje predstavlja zeleno srce kompleksa, zamišljeno kao bezbedno i tiho utočište za stanare i one koji rade. Uz to, svaki stan je izuzetno bogat dnevnim svetlom, što je mnogima jedan od ključnih faktora za kupovinu stana.

Nekretnine su stabilnije nego ikada

Zajedno sa pandemijom došlo je i pitanje devalvacije novca. Možete li reći da se ni jednom niste zapitali šta će se događati na polju finansija? Više nego pre, sigurno ulaganje postalo je cilj kome svi težimo. Nekretnina, zbog svoje važnosti i vrednosti, ima sve veću i moćniju ulogu u životu čoveka. Mnogi biznisi preselili su svoje lokacije u stanove i potpuno reorganizovali delatnost. Stanovi su postali novi privatni prostori! Vrednost nekretnine nikada ne pada i uvek je stabilna. Pandemija je tu vrednost udvostručila i dala joj novu dimenziju. Bastion sigurnosti sada se meri u kvadratima. U postpandemijskom periodu, kupovina stana u Beogradu na vodi koji je monumentalni projekat urbane revitalizacije vredan 3 milijarde dolara i nastoji da postane novo gradsko jezgro i nova međunarodna destinacija, ima dvostruku vrednost.

Atraktivna nekretnina je dugoročni benefit

Ukoliko pri kupovini stana obratite pažnju na kriterijume čija će se vrednost vremenom uvećavati, dobit je nepogrešiva. Covid-19 nam je jasno ukazao na prioritete bez kojih ne možemo, ali i pokazao šta je luksuz. Nekretnina vrhunskog kvaliteta na atraktivnoj lokaciji, izgrađena tako da prati korak savremenog života ide ka tome da postane jedna od najtraženijih nekretnina na tržištu. Stanovi u Beogradu na vodi odlikuju se izuzetnim kvalitetom, jedinstvenom lokacijom i odličnom povezanošću sa najbitnijim  mestima u gradu. Pojava virusa u središte je stavila osnovne ljudske potrebe, a koncept savremene organizacije života dostupan u ovom gradskom lokalitetu učinio je nekretnine još dragocenijim zbog njihove pozicije. Kako se i u izmenjenim okolnostima dokazalo da je nepokretna imovina najisplativija moguća investicija, tržište je ponovo u usponu. Pre odluke o kupovini, važno je da se što bolje informišete kako biste sebi obezbedili višestruku korist. Oduvek interesantna, srpska prestonica postaje sve bitnija za region. Investirajući u budućnost, uvek gledajte napred!

Kontakt
Povratak na vrh