FAQ

Često postavljana pitanja

Beograd na vodi je prva srpska urbanistička zajednica koju je razvio Eagle Hills. Zahvaljujući ovakvom razvoju, nekada zapuštena obala reke je potpuno obnovljena i potencijal ovog područja je u potpunosti iskorišćen. Pored novog standarda stanovanja, Galerije – najvećeg tržnog centra u regionu, i najviše zgrade u državi Kule Beograd, Beograd na vodi je doneo i novu infrastrukturu i javne prostore, poput Sava Promenade i Savskog Parka.

Nalazi se u centru Beograda, uz desnu obalu reke Save. Granice su mu Savska ulica sa jugoistoka, Karađorđeva ulica sa severoistoka, Beogradski sajam sa jugozapada i reka Sava sa severozapada.

Ukupna površina lokacije je milion metara kvadratnih, a ukupna bruto građevinska površina objekta je preko 1,8 miliona metara kvadratnih. Sava Promenada se prostire 1,8 km duž obale reke, a Savski Park zauzima površinu od 2,7 hektara.

Projekat obuhvata stambene zgrade, hotele svetske klase, tržni centar Galerija, mnoge prodavnice hrane i pića i maloprodajne objekte, poslovni prostor, zdravstvene ustanove i vrtiće. Pored poluprivatnih dvorišta, plan razvoja sadrži i javne parkove sa dečjim i rekreativnim sadržajima, kao i Sava Promenadu, gradsko šetalište duž obale reke. Tu se nalazi i Kula Beograd, najviša zgrada u državi.

Prvi korak je da prijavite svoje interesovanje popunjavanjem forme za registraciju, pozivom kontakt centra Beograda na vodi na +381 11 788 8888 ili na besplatni broj 0800 300 888, ili posetom prodajnim centrima Beograda na vodi u Karađorđevoj 48 i na Sava Promenadi. Prodajni savetnik će Vam predstaviti ponudu stanova. Kada odaberete nekretninu koju želite da kupite, plaćate rezervaciju i apartman je rezervisan za Vas. U roku od 10 dana od izvršene rezervacije potpisujete kupoprodajni ugovor kod javnog beležnika.

Dan otvaranja nove zgrade je najbolji trenutak za kupovinu stana u Beogradu na vodi, jer je tada izbor najbolji, a uslovi plaćanja najpovoljniji. Pogledajte naše raspoložive nekretnine i izaberite novi dom za Vas.

Nakon uplate učešća, rate se izmiruju u redovnim intervalima koji odgovaraju fazama gradnje objekta. Pogledajte naš kompletan vodič – Kako kupiti nekretninu u Beogradu na vodi.

PDV za novoizgrađene stanove iznosi 10%, ali je ovaj iznos već uračunat u konačnu cenu stana.

Postoje stambeni krediti kreirani isključivo za Beograd na vodi, za stanove u ranoj fazi izgradnje, već od 499 evra mesečno. Saznajte više o stambenim kreditima u ranoj fazi izgradnje.

Nakon što je zgrada u kojoj ste kupili stan završena, ona prolazi završni tehnički prijem, a vi plaćate poslednju ratu. Tada Vam Beograd na vodi zvanično predaje stan i možete se slobodno useliti u svoj novi dom.

Investiranje u Srbiji je dobar ambijent za ulaganje u imovinu. Stan u Beogradu na vodi mogu da kupe građani većine zemalja. Izuzetak su građani nekoliko zemalja sa kojima Srbija nema međudržavni reciprocitet.

Jedina razlika je u tome što nerezidenti nemaju pravo na povraćaj PDV-a.

Ponuda stanova Beograda na vodi namenjena je pojedincima i porodicama koji žele da žive u savremenom naselju gde im je sve na dohvat ruke, kao i ljudima koji žele da pametno investiraju. Takođe je vrhunska destinacija za sve posetioce, kako sugrađane, tako i strane turiste.

Ponuda stanova Beograda na vodi je raznovrsna po veličini, strukturi i ceni kvadrata. Mnogi stanovi se mogu kupiti po istoj ceni kao i u drugim, manje atraktivnim delovima grada.

Kontakt
Povratak na vrh