Izložba Da li si ti ljudsko biće?

Izložba Da li si ti ljudsko biće?

Izložba Da li si ti ljudsko biće? umetnika Antanasija Punoševca biće otvorena u utorak, 12. septembra, u 19 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Na ovoj izložbi biće prikazana serija radova monumentalnih formata koja u fokus smešta ljudsko telo. Autor na radovima najnovije produkcije uvodi kolorizam i fluo boje koje se pretaču na samu pozadinu, ostavljajući crtež na nivou vešto izvučenih kontura. Punoševac ispituje pomeranje granice humano – dehumanizovano, postavljajući pitanje: Šta je to što čini čoveka čovekom? Radovi su inspirisani dehumanizacijom, distopijskom književnošću i filmom, ali i empatijom, čije nas prisustvo ili odsustvo čini ljudima ili pak sintetičkim robotizovanim mehanizmima.

Antanasije Punoševac je rođen 1992. godine u Aleksandrovcu. Završio je osnovne i master studije kao student generacije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2015. godine. Doktorirao je na istom fakultetu 2021. godine. Član je ULUS-a od 2018. godine. Priredio je deset samostalnih i učestvovao na većem broju grupnih izložbi. Dobitnik je više nagrada iz oblasti crteža. Živi i radi u Beogradu. 

Izložbu Da li si ti ljudsko biće? organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 25. septembra 2023. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan. 

Datum događaja

12. septembar 2023. 11:00:00 - 25. septembar 2023. 19:00:00

Lokacija

ТЦ Галерија, Galerija - Beograd, Булевар Вудроа Вилсона, Београд, Србија.

Kontakt
Povratak na vrh