Izložba „I bi svetlost“

Izložba „I bi svetlost“

Izložba „I bi svetlost“ umetnice Dragane Guteše biće otvorena u utorak7. februarau 19 sati, u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi koji su iskaz specifičnog umetničkog temperamenta Dragane Guteše. Slike rađene tehnikom ulja na platnu, sa dodatkom srebrnih i zlatnih listića, evociraju nežnost, sentimentalnost i ljupkost. Umetnica prikazuje motive iz prirode, ali ne potpuno realistično. Nežnim bojama, obogaćenim zlatom i srebrom, Guteša daje ovim slikama osećaj idealističnog, neuhvatljivog i duhovnog.

Dragana Guteša rođena je u Beogradu 1970. godine. Fakultet likovnih umetnosti završila je 1997. godine, gde je i magistrirala dve godine kasnije. Dobitnik je i nagrade za slikarstvo Petar Lubarda 1996. godine i za najbolji crtež Fakulteta likovnih umetnosti. Član je ULUS-a i izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama.

Izložbu „I bi svetlost“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 20. februara, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

Datum događaja

7. februar 2023. 11:00:00 - 20. februar 2023. 19:00:00

Lokacija

Kontakt
Povratak na vrh