Izložba „Nit“ u KvArt BW

Izložba „Nit“ u KvArt BW

Izložba Nit umetnice Svetlane Ninković  biće otvorena u sredu, 11. maja u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

Posetioci izložbe imaće priliku da vide do sada najveću sliku autorke, veličine 3×6 metara, kao i nekoliko pratećih video radova.

Ono što nam Svetlana Ninković svojom najvećom slikom govori jeste da, ukoliko želimo da sagledamo širu sliku, potrebno je pogledati u sebe, dati ljubav, a onda mirno sačekati da se ona vrati. Jer ljubav se uvek vrati tananim nitima kojima smo svi povezani u jedno”, navodi novinar Momčilo Antonijević.

Svetlana Ninković rođena je 1982. u Zemunu, a diplomirala je 2006. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grafičkom smeru. Članica je udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave „Likovni krug“, a tokom svoje dugogodišnje karijere izlagala je na 22 samostalne  i oko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. 

Izložbu Nit organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 21. maja 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 10 do 19 časova. Ulaz na manifestaciju je slobodan.

Datum događaja

11. maj 2022. 20:00:00 - 21. maj 2022. 19:00:00

Lokacija

Galerija Belgrade, Bulevar Vudro Vilsona, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh