Izložba „Oblik, misao, smisao“

Izložba „Oblik, misao, smisao“

Izložba „Oblik, misao, smisao“ umetnika Marka Vučkovića biće otvorena u petak, 24. marta u 19 sati, u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Na izložbi će biti izložene skulpture i reljefi koji su rezultat umetnikovog istraživanja forme i simbolike. Vučković inspiraciju nalazi u prirodi i svakodnevici, a potom stvara asocijativne oblike koji se oslanjaju na tradicionalno shvatanje skulpture, donoseći nove ideje i novo viđenje ovog medija.

Marko Vučković je rođen u Kruševcu 1992. godine. Diplomirao je i završio master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a od 2020. godine. Realizovao je dve mermerne skulpture velikog formata u Srpskom poslovnom klubu „Privrednik“ u Beogradu 2022. godine. Izlagao je na brojnim grupnim izložbama i dobitnik je nekoliko nagrada.

Izložbu „Oblik, misao, smisao“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW i biće otvorena do 3. aprila, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Datum događaja

24. mart 2023. 11:00:00 - 3. april 2023. 19:00:00

Lokacija

Galerija, Vudroa Vilsona, Beograd, Srbija.

Kontakt
Povratak na vrh