Energoprojekt glavni izvođač radova na BW Residences

Energoprojekt glavni izvođač radova na BW Residences

Belgrade Waterfront već dobija jasne konture kako bi radovi bili završeni u planiranom roku, a Energoprojekt će biti glavni izvođač na BW Residences, prvom stambenom objektu u okviru novog urbanog kompleksa.

Osoblje i mehanizacija Energoprojekta već su na gradilištu, na kojem niče objekat od dve kule, ukupne površine 67.500 kvadratnih metara. Energoprojekt je jedna od vodećih srpskih građevinskih kompanija, sa dokazanim svetskim iskustvom u izvođenju kvalitetnih građevinskih radova.

“Ponosni smo što u ovaj poduhvat uključujemo domaće kompanije i što sarađujemo sa njima. Posvećeni smo tome da objekte završimo u planiranim rokovima, što je naglašeno i u ugovoru sa Energoprojektom. Eagle Hills se oslanja na njihovu stručnost u projektnom menadžmentu kad je u pitanju razvoj urbanih gradskih jezgara po visokim standardima i na rad sa iskusnim izvođačima i konsultantima”, izjavio je Nikola Nedeljković, generalni direktor Belgrade Waterfront-a.

Energoprojekt će angažovati do 350 radnika na gradilištu i isti broj podizvođača.

“Želimo da doprinesemo poboljšanju uslova za život i rad u našoj prestonci i da postanemo važan partner u razvoju Belgrade Waterfront-a. Energoprojekt namerava da tokom realizacije projekta koristi sopstvene inženjerske i proizvodne kapacitete, ali ćemo takođe angažovati lokalne podizvođače i snabdevače iz Srbije i inostranstva. Beograđani će moći da iz dana u dan posmatraju napredak radova iznad zemlje”, rekao je Vladimir Milovanović, generalni direktor Energoprojekta.

Izgradnja BW Residences, kompleksa koji se sastoji od dve kule, počela je 27. septembra 2015. godine.

Stambena zgrada sa 20 spratova imaće 296 stanova, sa jednom do četiri spavaće sobe i nizom pogodnosti za stanare, uključujući zatvoreni bazen, prostor za jogu i relaksaciju, dečije igralište, krovne bašte i plato na kojem će se odvijati različite aktivnosti.

O kompaniji Eagle Hills

Eagle Hills je privatna investiciona kompanija sa sedištem u Abu Dabiju koja se bavi ulaganjem u nekretnine i kreiranjem novih gradskih celina na internacionalnim tržištima visokog razvojnog potencijala. Usmerena na razvoj urbanih projekata od velikog značaja, kompanija Eagle Hills dizajnira i kreira prostore različitih namena, koji su zasnovani na tehnologijama poslednje generacije, čine pametnu i održivu gradnju i značajno doprinose lokalnom privrednom razvoju. Kompanija trenutno realizuje projekte u Srbiji, Bahreinu, Jordanu, Maroku i Nigeriji.

O Belgrade Waterfront-u

Belgrade Waterfront je nova gradska celina duž reke Save u Beogradu, glavnom gradu Republike Srbije. Prostirući se na površini od oko milion kvadratnih metara i sa ukupnom građevinskom površinom od 1,8 miliona kvadratnih metara, Belgrade Waterfront je moderan grad unutar grada, koji gradi kompanija Eagle Hills. Sadržaće stambene prostore i kancelarije, tržni centar sa vrhunskim svetskim brendovima, hotele različitih kategorija, obrazovne ustanove, moderne zdravstvene službe i niz atraktivnih zabavnih sadržaja.

O Energoprojektu

Otkad je 1951. godine osnovan kao kompanija za konsalting, Energoprojekt je narastao u kompleksan poslovni sistem, koji integriše 10 kompanija u Srbiji, kao i 20 stranih kompanija, predstavništava i filijala u inostranstvu. Energoprojekt Visokogradnja je najveća kompanija unutar Energoprojekt Grupe i obavlja delatnost u duhu najboljih tradicija Energoprojekt Grupe, koji se bazira na bogatom iskustvu, stečenom tokom 65 godina postojanja i rada po celom svetu.

 

Kontakt
Povratak na vrh