Italijanski ambasador obišao Kulu Beograd

Italijanski ambasador obišao Kulu Beograd

Italijanski ambasador Karlo Lo Kašo obišao je radove na Kuli Beograd. Glavni izvođač na najvišoj zgradi u zemlji je konzorcijum koji čine italijanska građevinska kompanija Pizzarotti, srpski Millennium Team i Roberts Construction iz Australije.

„Činjenica da Pizzarotti gradi zgradu koja će postati simbol Beograda pokazuje da italijanska izuzetnost nastavlja da igra vodeću ulogu u svim strateškim sektorima srpske ekonomije“, rekao je ambasador Lo Kašo po obilasku Kule, koja je dostigla 21. sprat.

Pizzarotti je jedna od najznačajnijih italijanskih kompanija u građevinskom sektoru, koja postaje lider na međunarodnom tržištu kada su u pitanju veliki i kompleksni građevinski poduhvati, kao i veliki infrastrukturni projekti. Među najznačajnijim projektima kompanije izdvajaju se Portonovi Resort Montenegro u Crnoj Gori, kao i neboderi Marriott AC Hotel, 1 Seaport i 45 Broad Street u Njujorku, SAD. Projekti poput ovih, slične veličine i kompleksnosti kao i Kula Beograd, koje kompanija gradi, između ostalog, u SAD, Australiji i Monaku, svojevrsna su preporuka kompanije Pizzarotti zahvaljujući kojoj joj je poveren složen posao izgradnje budućeg obeležja naše prestonice.

Kontakt
Povratak na vrh