Izložba „Čizma“ u BW Experience

Izložba „Čizma“ u BW Experience

Izložba „Lo stivale“ („Čizma“) sicilijanskog fotografa Fabia Sgroia održana je povodom sedmog festivala fotografije Vizualizator u izložbenom prostoru BW Experience, pod okriljem kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront.

Kroz seriju crno-belih dokumentarnih fotografija snažnog umetničkog pečata, Sgroi u Beograd donosi tradicionalni duh Italije i njene kulture, izražene kroz pejzaže, gradove, ljude, more, svetkovine – od severa do juga Apeninskog poluostrva. Odabrane fotografije oslikavaju Sgroijev stav da bi zemlju trebalo prepešačiti nadaleko i naširoko u vlastitim cipelama, skupljajući plodove te zemlje, ali istovremeno u nju utkati i sopstvene utiske, sumnje i svoj karakter.

Izložba „Lo stivale“ organizovana je u čast obeležavanja stogodišnjice diplomatskih odnosa između Srbije i Italije, kroz festival fotografije Vizualizator koji se održava na nekoliko lokacija u Beogradu. Festival će ugostiti istaknute i nagrađivane fotografe iz nekoliko zemalja – Italije, Holandije, Grčke, Bugarske, Austrije, Francuske, Makedonije, SAD-a, Mađarske, ali i domaće, čiji su radovi ocenjeni kao izuzetni primeri fotografske naracije, estetike i profesionalizma.

 

Kontakt
Povratak na vrh