Izložba fotografija „Beogradska bajka“ u BW Experience

Izložba fotografija „Beogradska bajka“ u BW Experience

Nesvakidašnja izložba fotografija pod nazivom „Beogradska bajka“, čiji je autor princ Mihajlo Karađorđević (Mišel od Jugoslavije), održana je u okviru kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront, u izložbenom prostoru BW Experience u Knez Mihailovoj. Izložbu je otvorio Vittorio Sgarbi, čuveni italijanski istoričar umetnosti.

„Beogradska bajka“ je moderna bajka viđena očima princa. To je priča o lepoti i ljubavi, o jednom gradu i jednoj ženi. Priča o korenima, o onome što je bilo i onome što je moglo biti. Priča o neprolaznom. Mišel od Jugoslavije i Marija Đurić – princ umetnik i princeza grada, umetnica i slikar… Svaka fotografija jedna je priča, jedan uhvaćeni trenutak, jedna umetnička misao.

KVART Belgrade Waterfront i Galerija ŠTAB imali su izuzetnu čast da beogradsku noć učine pravom bajkom i da na jednom mestu ugoste prinčeve i princeze, grofice i ostale istaknute članove naučnog i umetničkog miljea, među kojima su bili i princeza Jelisaveta Karađorđević, princ Guglielmo Giovannelli Marconi, unuk izumitelja bežične telegrafije i dobitnika Nobelove nagrade Guglielmo Marconi-ja i njegova supruga princeza Vittoria Giovannelli Marconi, princ Maurizio Paterno di Montecupo, princeza Elena Von Hessen, Grofica Januaria Piromallo, princeza Maria Gabriella Di Savoia, ćerka poslednjeg italijanskog kralja Umberta II, kao i Fabiana Balestra, ćerka čuvenog Renata Balestre. Izložbi su prisustvovali i italijanski pevač Marco Fasano, italijanska glumica Sabrina Colle, poznati arhitekta Klaus Dieter Rauenbusch i njegova supruga Sabine Rauenbusch, pijanistkinja Gile Bae, kao i Giovanni Stanislav Rondanini, Francesco Micheli, madam Francois Gallimard et Comte, Groupe Madrigall, doajen našeg slikarstva Cile Marinković sa suprugom, Toplica Spasojević, Nenad Marjanović i mnogi drugi.

 

Kontakt
Povratak na vrh