Kineski festival svetla

Kineski festival svetla

Kineski festival svetla otvoren je spektakularnim vatrometom nad Belgrade Waterfront-om, gde su posetioci imali priliku da uživaju u čaroliji svetlosti. Po prvi put, građani su Kinesku novu godinu dočekali na Sava Promenadi, ispred Galerije Belgrade, najvećeg tržnog centra u regionu.

Magična postavka lampiona u obliku cvetova, slonova, pečuraka i drugih instalacija očekuje radoznale posetioce na omiljenom beogradskom šetalištu, na kojem svakog dana do 25. februara, od 17:00 časova, mogu da uživaju u magičnoj predstavi svetlosti – potpuno besplatno.

Inicijator ove manifestacije, umetnik Slobodan Trkulja, izjavio je da je srećan zbog toga što je u teškom vremenu festival ipak organizovan i što sve generacije imaju priliku da se upoznaju sa čarolijom lampiona.

„Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji, ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. Kineski festival svetlosti je prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla“, rekao je Trkulja.

Došlo je vreme da se upoznate sa potpuno novim svetom mašte i svetala kraj reke Save, koji će biti podjednako zanimljiv i najmlađima i najstarijima.

Kontakt
Povratak na vrh