Kula Beograd ponovo svetlela u čast Novaka Đokovića

Kula Beograd ponovo svetlela u čast Novaka Đokovića

Dok su se Bulonjskom šumom prolamali zvuci „Bože pravde“, a srpska trobojka lepršala iznad tribina stadiona „Filip Šatrije“, sa Kule Beograd, novog simbola naše prestonice, večeras je upućena spektakularna čestitka Novaku Đokoviću, koji se osvajanjem Kupa musketara u Parizu popeo na sam vrh teniskog Olimpa i tako zvanično otklonio sve sumnje oko toga ko je zaista najbolji teniser svih vremena.

Briljantnom pobedom nad Kasperom Rudom i osvajanjem trećeg Rolan Garosa u karijeri, Novak Đoković, čovek koji nam je svojim bravurama na terenu  toliko puta izmamljivao osmehe i ulepšavao nedeljno popodne, zlatnim slovima se upisao u sve teniske almanahe jer je postao jedini teniser u istoriji „belog sprota“ sa 23 osvojena grend slem trofeja. Ispraćen stojećim ovacijama pariske publike, naš Nole je zakoračio u sportsku besmrtnost i postao najveći koji je ikada držao teniski reket u rukama.

Za njim su ostali svi koji su ikad prebacivali lopticu preko mreže, a ispred njega se nalaze nova, još nenapisana poglavlja tenisa. Naredna prilika da Kula Beograd, najviša zgrada u Srbiji i regionu, Novakovim likom ponovo obasja nebo iznad Save, dolazi vrlo brzo. Idemo po još! Vreme je da se po osmi put gricne ta čuvena vimbldonska trava.

Kontakt
Povratak na vrh