„Svi za jednoga, jedan za svi“: Kula Beograd zasijala u čast srebrnih košarkaša Srbije

„Svi za jednoga, jedan za svi“: Kula Beograd zasijala u čast srebrnih košarkaša Srbije

Kula Beograd, najviša zgrada u regionu, zasijala je u čast košarkaša Srbije, koji su nakon hrabre i požrtvovane igre protiv Nemačke u finalu Svetskog prvenstva u Manili osvojili srebrnu medalju.

Fascinantnim zalaganjem na terenu, nepokolebljivim duhom i velikim zajedništvom oslikanim u sada već čuvenoj rečenici selektora Svetislava Pešića „svi za jednoga, jedan za svi“, naši momci su, predvođeni kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, još jednom pokazali zbog čega su bili i ostali apsolutni heroji nacije. Uprkos brojnim pehovima koji su je pratili, naša reprezentacija je osvajanjem drugog mesta na najvećoj košarkaškoj smotri sveta ostvarila fenomenalan rezultat i potvrdila da je Srbija „zemlja košarke“.

Slaveći istorijski uspeh košarkaške reprezentacije, Belgrade Waterfront je na Kuli Beograd, novom simbolu srpske prestonice, na potpuno spektakularan način, emitujući likove reprezentativaca na nebu iznad Save, podsetio da je košarka u našoj zemlji ne samo „više od igre“, već i najčistiji izvor nacionalnog ponosa.

Čestitamo našim srebrnim momcima na neverovatnom dostignuću i želimo im da ih sreća, zdravlje, uspeh i divljenja dostojno zajedništvo prate i na narednim Olimpijskim igrama! Ponosni smo na vas!

Kontakt
Povratak na vrh