Operski spektakl

Operski spektakl

Na otvorenoj sceni Sava Promenade drugu godinu za redom održan je gala koncert „Belgrade Waterfront Opera na vodi“. Beogradska publika je uživala u prelepom ambijentu pored Save, uz magične arije, duete i horove iz poznatih opera u izvođenju Operskog ansambla Narodnog pozorišta. Povod ovog spektakularnog događaja je obeležavanje 100 godina od formiranja ansambla Opere, a organizovan je u okviru inicijative KVART Belgrade Waterfront.

Repertoar jedinstvenog kulturnog događaja činile su dobro poznate arije, kao i popularni belkanto. Posetioci su uživali u numeri iz predstave „Bal pod maskama“, arijama iz Pučinijevog „Turandota“, „Seviljskog berberina“, „Karmen“ i „Don Karlosa“. Publika je velikim aplauzom pozdravljala prvake Opere, Orkestar i Hor koji su bili zaduženi za glamuroznu atmosferu ovog performansa, pod dirigentskim palicama Đorđa Pavlovića i Đorđa Stankovića. Nastupio je specijalni gost iz Nemačke, mecosopran Sanja Anastasija, a spektakl je režirala Ivana Dragutinović Maričić.

Kompanija Belgrade Waterfront je proslavu ovog jubileja organizovala zajedno sa Narodnim pozorištem, nastavivši da pruža podršku kulturno-umetničkim dešavanjima koja promovišu duh Beograda kao kosmopolitskog grada sa bogatom umetničkom tradicijom.

 

Kontakt
Povratak na vrh