Otvoren Beogradski park i Bulevar Vudroa Vilsona

Otvoren Beogradski park i Bulevar Vudroa Vilsona

Beograd, 15. novembar 2019. godine – Prvi deo Beogradskog parka, Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova otvoreni su u okviru Belgrade Waterfront-a.

Deo parka koji je već na raspolaganju sugrađanima prostire se na površini od 1,8 hektara, dok će njegova ukupna površina po završetku iznositi 2,7 hektara, što je prostor koji zauzimaju četiri fudbalska terena. Beogradski park posetiocima pruža brojne mogućnosti za rekreaciju i odmor, s obzirom da se ovde nalaze multifunkcionalni tereni za košarku, mali fudbal ili rukomet, stolovi za stoni tenis, kao i 700 metara dugačka staza za džoging. Pored toga, u parku je predviđen i deo za piknik, sa šest stolova, a posebna atrakcija za mališane svakako je dečije igralište. Hladovinu će u toplim danima davati 140 stabala, među kojima se ističu dekorativna jabuka i trešnja.

Istovremeno, za saobraćaj su otvoreni Bulevar Vudroa Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu sa Kulom Beograd, budućim simbolom prestonice. Ukupna dužina Bulevara biće 2 kilometra i imaće po tri saobraćajne trake u oba smera, kao i dvosmernu biciklističku stazu. Bulevar Vudroa Vilsona počinje na novom kružnom toku kod Karađorđeve ulice, a završava se u Bulevaru vojvode Mišića, kod Beogradskog sajma.

Izgradnjom parka i dve saobraćajnice, završeni su radovi na polovini predviđene infrastrukture Belgrade Waterfront-a.

 

Kontakt
Povratak na vrh