Počinje rekonstrukcija Hercegovačke ulice

Počinje rekonstrukcija Hercegovačke ulice

Počinje rekonstrukcija Hercegovačke ulice

• Hercegovačka ulica biće uređena na potezu od „BW Galerije“ ka savskom šetalištu
• Biće rekonstruisan i deo biciklističke staze u dužini od 300m od Brankovog mosta prema Starom savskom mostu.
• Beograđani će dobiti novu oazu na obali reke Save

Beograd, Srbija, 09. jun 2015. godine: Hercegovačka ulica u Beogradu biće obnovljena i uređena, čime će svim građanima biti omogućen lakši i lepši pristup ovom delu savskog šetališta. Radovi, koji su deo realizacije projekta Beograd na vodi, su poceli 5. jula i trebalo bi da budu završeni do 10. septembra.

Na potezu od „BW Galerije“ ka šetalištu pored reke Save, biće zamenjen asfalt i sanirana postojeća oštećenja, uređene zelene površine i postavljeni novo osvetljenje, urbani mobilijar, kao i novi ivičnjaci i trotoari za nesmetano kretanje pešaka.

Svim beogradskim biciklistima će, po završetku planiranih radova na Savskom priobalju, biti dostupna lepša i obnovljena biciklistička staza, koja će biti rekonstruisana u dužini od 300 metara, na potezu između Brankovog i Starog savskog mosta. Dok traju radovi, na samoj stazi će biti postavljeni putokazi, koji će usmeravati bicikliste na alternativnu putanju kojom se mogu kretati i koja je u skladu sa svim postojećim saobraćajnim propisima.

Radovi na rekonstrukciji ovog dela biciklističke staze, kao i prvog dela savskog šetališta biće realizovani u istim vremenskim rokovima, paralelno sa rekonstrukcijom Hercegovačke ulice.

Zahvaljujući obnovi ovog dela grada, Beograđani će dobiti novu oazu na obali reke Save. Prvi deo Savskog šetališta, takozvana Sava Promenada, biće potpuno uređen i građani će ovde moći da se bave sportom, uživaju u svom slobodnom vremenu, a deca će imati brojne zanimljive sadržaje.

 

Kontakt
Povratak na vrh