5 razloga zbog kojih bi trebalo da izaberete stan u blizini vašeg posla

5 razloga zbog kojih bi trebalo da izaberete stan u blizini vašeg posla

Duga šetnja s ljubimcem u prirodi ili partija basketa s prijateljima posle radnog vremena ponekad je sve što nam je potrebno da se opustimo i oslobodimo nagomilanog stresa. Ipak, ova sitna zadovoljstva nije lako uklopiti u raspored, naročito ne u velikim gradovima poput Beograda, gde značajan deo dana provodimo u „aktivnostima“ koje nikom ne spadaju u omiljene: putovanje do posla i povratak kući. Zato prilikom traženja novog stana treba pažljivo razmotriti faktor koji je često i najvažniji – lokaciju. Upravo to je jedna od glavnih prednosti Beograda na vodi, koji izgradnjom novih ulica i metroa sasvim izvesno postaje naselje sa najboljim saobraćajnim vezama u čitavom gradu.

U nastavku pročitajte pet razloga zbog kojih je odabir stana u blizini posla ogromna prednost i jedna od najboljih odluka koje možete doneti.

Ušteda vremena i troškova za gorivo

Stan u blizini radnog mesta ili na lokaciji kao što je Beograd na vodi, odakle se lako stiže do bilo kog dela grada, obezbediće vam mnogo više slobodnog vremena koje možete da posvetite stvarima koje vas ispunjavaju. Jedinstveno naselje koje na najbolji način spaja blizinu reke i starog centra grada odlično je povezano sa glavnim putevima i poslovnim centrima. Ovo je takođe idealna lokacija za sve koji bi voleli da ne zavise od automobila kako bi stigli do posla. Naselje se praktično prostire između dve stanice budućeg metroa: jedne na početku i druge na kraju Savske ulice. To znači da će stanari Beograda na vodi za svega par minuta stizati do podzemne železnice, a odatle brzo i lako do bilo koje tačke u gradu. Neće morati da razmišljaju o jutarnjem i poslepodnevnom špicu, niti o mestu za parkiranje. Na ovaj način štedi se ne samo vreme kao najdragoceniji resurs savremenog života, već i novac za gorivo, parking i održavanje automobila.

U Savskoj ulici nalaziće se dve metro stanice: jedna na početku i druga na kraju ulice.

Ravnoteža između privatnog i poslovnog života

Ono što većini danas nedostaje u užurbanom načinu života u velegradu jeste više vremena za porodicu, prijatelje i hobije. Kada na prosečno osmočasovno radno vreme dodamo i sate provedene u vožnji do radnog mesta i nazad, plus nerviranje zbog iznenadnih gužvi i zastoja, jasno je da posao u blizini mesta stanovanja donosi neprocenjivu prednost. Stanare Beograda na vodi deli svega 3-5 minuta vožnje automobilom do poslovnog dela Novog Beograda, a 7 minuta do Slavije, te je sasvim jasno zbog čega je izbor stana u novom prestižnom naselju pored Save prilika za životni stil u koji staju i posao i kvalitetno ispunjeno slobodno vreme. Jedan sasvim običan radni dan može izgledati i ovako: s posla začas stižete metroom do kuće, preuzimate decu iz vrtića i škole koji se nalaze blizu stanice, a onda zajedno odlazite muzej ili pozorište koji će se nalaziti u zgradi nekadašnje Stare pošte u Savskoj.

Bolja forma, bolje raspoloženje

Sati provedeni u putu do posla i nazad mogu nepovoljno uticati na raspoloženje i opšte zdravlje, jer se mnogo vremena provodi u statičnom položaju u gradskom prevozu ili automobilu. Stanovanje u Beogradu na vodi vam s jedne strane omogućava da brzo stignete do posla, a s druge strane, svi sadržaji za rekreaciju su vam nadohvat ruke. Ljubitelji teretane i bazena na svega par minuta šetnje moći će da dođu do najmodernijeg sportskog centra u gradu BW Apollo, gde mogu dovesti i svoje mališane u školicu sporta ili plivanja. Svi koji više vole rekreaciju na otvorenom mogu da biraju da li će sa ekipom iz kraja igrati stoni tenis, basket ili odbojku na prelepo uređenim terenima u Savskom parku, zelenoj oazi koja pokriva površinu kao četiri fudbalska terena. Druga opcija je vožnja bicikla i rolera na uređenoj stazi koja vodi u jednom smeru do Ade Ciganlije, a u drugom sve do Sportskog centra 25. maj.

Savski trg, državna osnovna škola, vrtić, BW Apollo sportski centar, sportski tereni, muzej i dečije pozorište u Beogradu na vodi

Veća produktivnost

Ma koliko voleli svoj posao, može se desiti da u jednom trenutku razvijete negativna osećanja pri samoj pomisli koliko vremena i energije potrošite u prevozu. A manjak energije i elana odražava se i na produktivnost. Možete pretpostaviti koliko lakše pada odlazak na posao kada stanujete u kraju odakle lako i brzo dolazite do svih delova grada, a koji vam nudi pregršt sadržaja u komšiluku, zbog kojih ćete na posao stizati puni elana, a po povratku kući imati više vremena za aktivnosti koje volite.

Fleksibilnost u svakodnevnoj organizaciji

Kada stanujete blizu posla, mnogo je lakše organizovati dnevni raspored i prilagođavati ga prema ličnim potrebama. To posebno važi za život u Beogradu na vodi, koji se od sličnih projekata izdvaja svojom multifunkcionalnošću i idealnom lokacijom, omogućavajući stanarima da u svakodnevnu to do listu uvrste mnoštvo obaveza, ali i aktivnosti koje ih ispunjavaju. Ovde svako sunčano jutro u trenutku postaje još lepše uz kafu s pogledom na reku, a kada dan počne kišom u raspored jednostavno upišite plivanje na zatvorenom bazenu. Ako vam prijatelji u poslednji čas otkažu večeru, možete organizovati porodično gledanje filma u prvom IMAX bioskopu u regionu koji se nalazi u tržnom centru Galerija. Ili jednostavno prošetajte Sava Promenadom pored novog gradskog simbola Kule Beograd. Svetla i zvuci velegrada, zabava i vrhunski gastronomski užici uz jedinstveni pogled na panoramu grada pretvoriće i naizgled običan dan u uzbudljivo, nenadmašno iskustvo.

Kontakt
Povratak na vrh