9 IDEJA ZA PROLEĆNO PREUREĐENJE STANA

9 IDEJA ZA PROLEĆNO PREUREĐENJE STANA

Buđenje prirode donosi nam novu dozu energije i optimizma, ali i želju za promenama. Bilo da ste u fazi useljenja i opremanja svog novog doma, možda baš u jednom od najlepših naselja u gradu kao što je Beograd na vodi, bilo da želite da oplemenite postojeći ambijent novim komadima nameštaja ili dekorativnim predmetima, sada je idealna prilika da u svoj životni prostor unesete neko sezonsko osveženje. Nema, naravno, strogih pravila kada je u pitanju uređenje doma. Preporuka je da radite ono što vas čini srećnim i što najbolje odgovara vašem životnom stilu. Evo nekoliko ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija i olakšati donošenje odluka kada krenete u potragu za detaljima kojima ćete uneti dašak proleća u svoj dom.

Unesite prirodne, opuštajuće boje

Prigušena paleta umirujuće zelene i uvek aktuelne plave, inspirisana prirodom, zauzima centralno mesto u trendovima za ovo proleće i leto. Vanvremenska plava u prostor unosi smirenost, pozitivnost i eleganciju, a sjajno funkcioniše sa svim drugim nijansama i tonovima. Meki tonovi i prirodne boje takođe smanjuju stres, povećavaju produktivnost i kreativnost i generalno nas čine srećnijima, a dobra strana je i to što se lepo uklapaju sa ostalim trendovima.

Kao u bakinoj kući na moru                                                                                     

Trend koji je prisutan već neko vreme donosi nam atmosferu kuće na obali, koja asocira na ležeran način života i otkriva suptilnu umetnost življenja. Dobro znamo kako izgleda bakina kuća na moru: mnoštvo belog prekrivenog nameštaja koji se lako održava, neutralnih nijansi peska i mora i prirodnih i organskih elemenata. Komade nameštaja i detalje kojima ćete uneti ovaj rustični senzibilitet i mediteransku estetiku u vaš dom možete pronaći u radnji Zara Home u Galeriji.

Igra svetlosti i senki

Pažljivo odabrani komad rasvete oplemenjuje prostor i može poslužiti da naglasite određeni deo stana. U izložbenom prostoru Artemide, jednom od najpoznatijih brendova rasvete u svetu, pronaći ćete kolekciju koju je dizajnirao slavni Issey Miyake. Samostojeće stone i viseće lampe stvorene su matematičkim 2D ili 3D šemama, gde se svetlost i senka harmonično dopunjuju. Možda će baš neka od njih dati poseban pečat vašoj dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Artemide lights

Minimalizam protiv vizuelne galame

Poslednjih nekoliko godina dizajneri enterijera promovišu minimalizam kao način da se u domu kreira umirujuća estetika. Prednost minimalizma je u tome što čini prostore pogodnijim za život tako što olakšava fokusiranje i opuštanje. Ovaj način preuređenja posebno odgovara onima koji rade od kuće, bilo stalno bilo povremeno, jer uredna okolina pomaže umu da ostane fokusiran i otvara mentalni prostor za kreativnost, nove ideje i veću produktivnost.

Dodajte upečatljiv komad nameštaja

Proleće je savršeno vreme da konačno nabavite taj jedinstveni komad nameštaja o kome odavno maštate. Vintage fotelja u jarkoj nijansi ružičaste ili tirkizne može biti nova zvezda vaše dnevne sobe. Vodite računa o tome da se boja uklapa uz ostatak nameštaja. U salonu LUSSO u Galeriji pogledajte kako izgledaju fotelje dizajnirane u saradnji sa čuvenim fotografom Paolom Roversijem za brend Poliform. Na ovom mestu pronaći ćete komade vanserijske izrade i neobične forme, izrađene od vrhunskih materijala, koji će u vaš prostor uneti pečat jedinstvenosti.

Terasa – oaza spokoja i opuštanja

Kada imate lepo uređenu terasu sa mnogo cveća i zelenila, ona u proleće i leto postaje centralno mesto za ispijanje prve jutarnje kafe ili čaše vina u smiraj dana. Uživanje je još veće ako to vreme pod otvorenim nebom provodimo u ambijentu koji smo sami uredili. Sve što vam treba je udobna garnitura za sedenje, par svetiljki i, naravno, puno biljaka. Od omiljenog cveća i sukulenata do zelenog žbunja, najlepše saksijsko i baštensko cveće pronaći ćete u Flower Room-u.

Spring flowers Floweroom

Dašak luksuza za snevanje u oblacima

Spavaća soba je prostor za opuštanje, regeneraciju i punjenje baterija i zato mora biti uređena po ideji maksimalne udobnosti i funkcionalnosti, uz finu notu luksuza. Udobni dušeci, elegantna tapacirana uzglavlja, kutak za jogu ili meditaciju – u ovoj prostoriji sve je u funkciji odmora i kvalitetnog sna. Sanjati i buditi se na vrhunskim dušecima poseban je nivo uživanja. Za zdrav i okrepljujući san, dugotrajnost i udobnost birajte Schlarafia dušeke u prizemlju zgrade BW Aurora.

Pločice u retro dizajnu

Ako ste još uvek u početnim fazama opremanja doma i tragate za savršenim keramičkim pločicama, znajte da su ove godine novitet pločice manjih dimenzija u širokoj paleti boja i retro dizajnu. Lako se uklapaju u sve stilove, a za ideje kako ih možete kombinovati posetite Ceramix u Beogradu na vodi. Najluksuzniju opremu za kupatila sa oznakom made in Italy potražite u salonu Porcelanosa. Ako cenite održivi dizajn, oduševiće vas samostojeći lavabo Eccentrico, koji spaja teksture drveta, mermera i metala sa bioaktivnim materijalom.

Unesite u dom tehnologije budućnosti

Pametni kućni aparati donose nove, nezamislive funkcionalnosti, olakšavaju svakodnevne poslove i štede vreme i u tom smislu su pravo osveženje. Sve je više onih kojima se upravlja na daljinu, pa tako možete uključiti klima-uređaj putem aplikacije pola sata pre nego što dođete s posla ako želite da vas sačeka prijatno rashlađen dom. Kada kupujemo belu tehniku i male kućne aparate, ne želimo da pravimo nikakve kompromise po pitanju pouzdanosti i trajnosti. Ako imate zaista velika očekivanja u pogledu kvaliteta, performansi i ekološke efikasnosti, ali želite i vrhunski dizajn, pravi izbor su Miele i Bosch izložbeni saloni u Beogradu na vodi.

Miele store
Kontakt
Povratak na vrh