KAKO IZGLEDA SAVRŠEN DOM U CENTRU SVIH DEŠAVANJA?

KAKO IZGLEDA SAVRŠEN DOM U CENTRU SVIH DEŠAVANJA?

Svaki sjajni arhitekta je – nužno – veliki pesnik. On mora da bude veliki i originalni tumač svog vremena, svog dana, svojih godina.“ Ove reči Frenka Lojda Rajta, jednog od najvećih svetskih arhitekata danas su, čini se, podjednako važne.

Naši domovi imaju ogroman uticaj na blagostanje i osećaj ispunjenosti, zbog čega je neophodno da budu dizajnirani prema jedinstvenim potrebama vremena u kojem živimo. Jedna od karakteristika modernog doba je svakako težnja ka urbanom načinu života u velikim gradovima, istovremeno praćena potrebom da sve bude blizu i na dohvat ruke.

Ipak, svi koji teže urbanom načinu života, bi ujedno želi i da budu okruženi besprekornom tišinom prirode i stvarima koje donose mir i balans. Kako nas brzina života vrlo često uzme „pod svoje“, upravo je taj balans bio jedan od glavnih ideala kojim je inspirisan projekt Belgrade Waterfront.

Pronalaženje savršenog životnog kutka u gradu, okruženog zelenilom, gde neće imati utisak da žive u milionskoj metropoli, misija je velikog broja ljudi širom sveta. Postao je imperativ da se u opisu nekretnine koja se nalazi u centru grada navede i prosečna površina objekta pokrivena zelenilom.

Prema istraživanju američkog Instituta „Global Wellness, savremeni dizajn stanova postaje sve važniji kako bi se postigao aktivan i ispunjen način života. Tu se, osim funkcionalnosti i upotrebe prvoklasnih materijala za postizanje maksimalne udobnosti, prvenstveno misli na to da moderna stambena jedinica treba da objedini sadržaje pogodne za različite životne stilove. Dakle, životni prostor prevazilazi nekadašnju definiciju doma i predstavlja novi holistički koncept, pružajući sve što je potrebno za srećan život na jednom mestu.

Iako će mnogi reći da sve to deluje daleko od nas, s ponosom možemo reći da Srbija ide u korak sa svetom. Jedan od primera koji to potvrđuje je naša nova stambena zgrada BW Quartet, koja donosi duh starog grada u centar novog grada.

Projektovana po poslednjim svetskim trendovima, BW Quartet se nalazi u okviru Park distrikta i pruža se celom širinom uz Savski Park, nudeći čist pogled na park i zelenilo kome ima direktan pristup. Nova zgrada će biti prva osmospratnica u Belgrade Waterfrontu sa fasadom koja dočarava izgled tipičnih evropskih gradskih ulica. Nudi 232 svetla i prelepa stana različitih veličina – od studio apartmana do trosobnih stanova. Svi stanovi imaju terasu ali dodatno, prozori od poda do plafona propuštaju obilje dnevne svetlosti.

U cilju ostvarenja aktivnog, zdravog i ispunjenog životnog stila, stanovnicima je na raspolaganju bezbroj mogućnosti za rekreaciju i opuštanje – piknik u parku, biciklistička staza, šetnja pored reke, uz sve pogodnosti kulturnih, komercijalnih i zabavnih sadržaja u neposrednoj blizini.

U uzbudljivom okruženju, stanovnici zgrade BW Quartet imaće priliku da uživaju i u novom tržnom centru Galerija Belgrade, najvećoj šoping destinaciji u regionu, kao i u neprikosnovenom pogledu sa Kule Beograd, buduće najviše zgrade u Srbiji.

BW Quartet je otelotvorenje savremenih potreba stanovnika, ona oseća puls modernog vremena i predstavlja savršen dom za srećne i ispunjene dane – i to u centru svih gradskih dešavanja.

Kontakt
Povratak na vrh