KAKO ZNATI KOJA JE PRAVA TRŽIŠNA VREDNOST NEKRETNINA?

KAKO ZNATI KOJA JE PRAVA TRŽIŠNA VREDNOST NEKRETNINA?

Kada planiramo kupovinu nekretnine, njena vrednost je uvek prioritetna i ona se konstantno preispituje i procenjuje, jer je od vitalnog značaja za sigurnost investicije.
Nakon čitanja ovog teksta moći ćete da procenite vrednost željene nekretnine i samim tim lakše isplanirate i realizujete kupovinu.

Cena je ono što plaćate, vrednost je ono što dobijate

Pamfleti, reklame i oglasi u kojima se promoviše nekretnina, bila ona u novogradnji ili starogradnji – ističu cene kao glavne adute. I zaista, cena često “igra” najveću ulogu u kupovini nekretnine, ali je vrednost nekretnine ono što često presudi da na kraju uložimo i više od planiranog. Cena je ono što za nekretninu plaćate, dok je vrednost ono šta za tu cenu možete dobiti. Na prvi mah čini se da razlika nije toliko značajna i da su ova dva pojma gotovo identična. Stan na periferiji Beograda ima nižu cenu, ali je udaljen od ključnih gradskih lokaliteta, aerodroma, važnijih saobraćajnica, fakulteta i većine firmi i kompanija, što podrazumeva dodatne troškove prevoza i ne štedi dragoceno vreme svakodnevnice. Nekretnina na atraktivnoj lokaciji ima višu cenu, ali donosi komfor svakodnevnog života zbog blizine najpotrebnijih centara, puteva i institucija. Ovaj slikoviti primer jasno određuje razliku cene i vrednosti i govori da je pri investiranju u nekretninu uvek mudrije na prvo mesto staviti vrednost. Ta vrednost uvek će biti “na ceni” što nekretninu dugoročno čini atraktivnom.

Zašto se nekretnina u Beogradu na vodi isplati

Kupovina stana u Belgrade Waterfont-u idealan je primer ulaganja u nekretninu koja donosi vrednost za ceo život. Ovu tvrdnju potkrepljuje činjenica da je najpoznatija stambena četvrt Zapadnog Balkana smeštena na atraktivnoj lokaciji u srcu grada, a moderna gradnja čini da stanovanje prati svaki segment života. Dobijate jednostavnu i bezbrižnu svakodnevnicu blizu reke, aerodoroma i poznatih gradskih i turističkih lokacija, ušuškana zelena dvorišta za dečiju igru i moderan koncept života u luksuznim zgradama. Kada kažemo da je Beograd na vodi gravitacioni centar savremenog života, podrazumevamo da ste u tom centru Vi, a Vaša potreba za izbalansiranim i urednim životom prioritet. To je vrednost stanova u Belgrade Waterfront-u koja se izdvaja na tržištu i stavlja ovaj kompleks na prvo mesto liste želja!

Neprocenjiva vrednost života na najatraktivnijoj lokaciji

Na tržišnu vrednost nekretnina najviše utiče lokacija, ali nisu zanemarljivi ni unutrašnji faktori koji dolaze angažmanom prodajnih agenata i savetnika za prodaju, ciklusom ponude i potražnje i TV emisijama i propagandom. Vrednost nekretnine može da varira u zavisnosti od vrste imovine, a tokom pandemije potražnja za komercijalnom imovinom je opala. Ova promena najviše se osetila kod imovine kao što su hoteli i tržni centri, jer su usled nepovoljne epidemiološke situacije ljudi ostajali u kućama. Istovremeno, potražnja za stanovima veće kvadrature je drastično porasla. Mnogi zaposleni promenili su režim rada i počeli da rade iz svojih domova, te je veliki broj porodica počeo da živi potpuno izmenjen način života. Potreba za dodatnim prostorom za rad u okviru doma je porasla, a dom dobio na vrednosti i ceni. Sa pojavom pandemije, stanove posmatramo kao mesta na kom radni dan počinje i završava se i dobija jedan sasvim novi smisao koji je intimniji i važniji nego ikada ranije.

Beograd na vodi kao jedinstvena ponuda na tržištu

Osmišljen tako da odgovara budućnosti i svim mogućim promenama, Belgrade Waterfront jedan je od najbolje povezanih delova grada i najdinamičnije naselje u Beogradu. Na gotovo milion kvadratnih metara, okuplja sve sadržaje koji su oličenje udobnog života u urbanoj, ali mirnoj sredini. Lak izlaz iz grada međunarodnim putem E-75 i jednostavan protok saobraćaja između centra grada i Novog Beograda čine ovaj kompleks idealnim za poslovne ljude ili one koji često putuju. Ukoliko se u nekom trenutku odlučite za izdavanje stana u Beogradu na vodi, budite sigurni da će takav najam uvek imati svoju vrednost zahvaljujući kojoj nikada nećete biti na gubitku. Uređena unutrašnja dvorišta, privatna parking mesta, ulazni lobiji sa recepcijom i obezbeđenjem, igrališta, prostor za sport i kvalitet stanova koji se odlikuje u svakom detalju dovoljni su razlozi da poželite ključeve stana upravo sad. Preostaje samo uživanje u mnoštvu mogućnosti u neposrednoj okolini kvarta!

Put do vlasništva nikada nije bio jednostavniji

Jednostavni koraci za realizaciju iskazivanja interesovanja i početak kupovine koji je uredio prodajni tim Belgrade Waterfront-a ostavljaju Vam mnogo prostora za uživanje u samom procesu. Kada znate da je krajnji cilj vlasništvo, sve postaje mnogo uzbudljivije! Po ceni kvadrata već od 2.950 evra sa uračunatim PDV-om, put do doma o kom ste maštali je lakši. Pozajmicu banke čija je mesečna rata od 499 evra za novi životni prostor možete da dobijete još u ranoj fazi izgradnje, zahvaljujući kreditima kreiranim specijalno za Belgrade Waterfront. Kupovina se sastoji iz 7 koraka, od kojih je onaj poslednji pločica sa vašim prezimenom na vratima novog doma. Neverovatnih podstreka je više, a Vaša odluka da počnete da živite život iz mašte samo jedna!

Kontakt
Povratak na vrh