Život u prirodi

PARKOVI I ŠETALIŠTA U BEOGRADU

5DS_1170-min

SAVSKI PARK

Savski park je jedna od najvećih zelenih oaza u centru Beograda. Prostirući se na površini velikoj kao četiri fudbalska terena, pruža idealne uslove za efikasan trening, svakodnevnu rekreaciju, uživanje u hladovini više od 140 stabala, druženje i kreativnu igru najmlađih.

Košarka, rukomet ili mali fudbal – bez obzira koji sport vam je omiljen, multifunkcionalni teren je pravo mesto za uzbudljive utakmice sa društvom iz kraja. Zimi se teren s lakoćom pretvara u klizalište. Oko parka se proteže staza za džoging duga 700 metara, sa dve paralelne trake za trčanje. U Savskom parku možete se baviti i stonim tenisom, a ljubitelji obedovanja na otvorenom na raspolaganju imaju šest piknik stolova i velike, održavane travnjake.

Poseban deo parka namenjen je najmlađima. Pored interaktivnih sprava za zabavu i razvoj motorike, u Savskom parku nalazi se i jedinstveno igralište sa vodenim mehanizmom.

SAVA PROMENADA

Najmodernije prestoničko šetalište, Sava Promenada, pruža se uz desnu obalu Save dužinom od 1,8 kilometara. Idealna je za sve aktivnosti na otvorenom – šetnju, džoging, odbojku na pesku, vežbanje na spravama i vožnju bicikla ili rolera posebnom stazom koja povezuje Adu Ciganliju i „25. maj“.

Duž Sava Promenade nalaze se i neki od najpopularnijih gradskih kafića i restorana, poput Buddha-Bara, Savanove, Kafeterije i Red Queen. Brzi obroci, zabava za mališane i sportski teren privlače brojne posetioce na Sava Play.

Tokom cele godine, na Sava Promenadi se održavaju neki od najznačajnijih gradskih događaja – nastupi velikih svetskih i domaćih muzičkih zvezda, Karneval brodova, mnogobrojni festivali, koncerti, predstave, sportski događaji i edukativne radionice.

Na Sava Promenadi se nalazi i nekoliko dečijih igrališta, a terase nad vodom na najbolji način oslikavaju ideju na kojoj je nastao Beograd na vodi – direktan izlazak grada na njegove reke.

5DS_1521-min
BW_151119_Bulevar_Park_007-min

SAVSKI TRG

Najveći i najzeleniji beogradski trg je novo omiljeno mesto susreta, koje kroz impresivna arhitektonska i umetnička dela priča priču o nekim od najslavnijih momenata istorije Srbije. Trgom dominira spomenik osnivaču srpske države Stefanu Nemanji, a zgrada nekadašnje Glavne železničke stanice pleni svojom fasadom restauriranom u sklopu rekonstrukcije celokupnog trga 2021. godine.

Na pešačkom delu Savskog trga, kao i njegovim obodima na koji su izmeštene saobraćajnice, posađeno je više od 300 sadnica koje dodatno oplemenjuju impozantan, savremeno dizajniran javni prostor. Savski trg je danas jedinstvena kombinacija starog duha prestonice i najmodernijih arhitektonskih rešenja.

Kontakt
Povratak na vrh