PET PREDLOGA KAKO DA DOŽIVITE ZIMSKU ČAROLIJU BEOGRADA

PET PREDLOGA KAKO DA DOŽIVITE ZIMSKU ČAROLIJU BEOGRADA

Glavni grad Srbije poznat je kao mesto dobrog provoda tokom cele godine i na njegove čari retko ko ostaje ravnodušan. Poseban šarm dobije pred kraj godine, kada zatrepere lampice, a ulice preplavi praznična euforija. Ovog decembra Beograd zaista liči na scenografiju iz omiljenih novogodišnjih filmova i nudi mnoštvo sadržaja koji garantuju nezaboravne praznične momente, nalik onim u najpoznatijim svetskim metropolama.

Evo pet predloga kako da u novom epicentru gradskih dešavanja, Beogradu na vodi, osetite prazničnu energiju prestonice i doživite grad u njegovom najboljem izdanju.

1. Najlepša Zimska bajka u Savskom parku

Čim kročite u Savski park, koji je domaćin festivala „Zimska bajka”, podsetićete se zašto su praznici najlepši deo godine. Tokom magičnih trideset dana, sve do 15. januara, na površini od oko 20.000 kvadratnih metara male i velike posetioce  očekuju fenomenalni muzički programi, opojni ukusi i mirisi najboljih kuhinja, jelka najlepših želja i veselo klizalište na otvorenom. Na glavnoj bini odigravaju se omiljene predstave dečjih pozorišta, čitaju se novogodišnje bajke, a uz vrhunska vina i toplu rakiju, posetioci mogu da uživaju u bogatoj gastronomskoj ponudi. Zimska bajka je najlepši ambijent da sa dragim ljudima ispratite staru i dočekate Novu godinu, proslavite Božić i pravoslavnu Novu godinu ili da u međuvremenu svaki „običan“ zimski dan pretvorite u prazničnu čaroliju.

 

Najlepša Zimska bajka u Savskom parku

2. Spektakularna najluđa noć pored Kule Beograd

Ako ste prošle godine propustili veličanstveni novogodišnji vatromet u Beogradu na vodi, ne dozvolite da vam ovog 31. decembra promakne najspektakularniji doček Nove godine u Srbiji. Najbolja zabava u gradu počinje 31. decembra u 20.30 na platou pored Starog savskog mosta, na Sava Promenadi, a ulaz je besplatan. Uplovite u 2023. godinu uz muziku najpopularnijih domaćih izvođača – Željka Joksimovića, Jelene Tomašević i Marka Louisa. Tačno u ponoć, sa Kule Beograd biće priređen svetlosno-muzički performans, uz impresivnu igru moćnih lasera i vatromet sa najviše zgrade u regionu. Program će biti propraćen muzikom specijalno komponovanom za ovu priliku, u koju će biti utkane i melodije karakteristične za druge zemlje – Kinu, Francusku, Rusiju, Veliku Britaniju, arapske zemlje – što je način da Beograd poželi srećnu Novu 2023. godinu celom svetu!

Vatromet u Beogradu na vodi

3. Šoping koji je više od šopinga

Svi koji vole prazničnu euforiju kupovine zavoleće je još više u Galeriji, a oni koji je ne vole promeniće mišljenje kada prvi put zakorače u novogodišnju magiju najvećeg šoping centra u regionu. Ovde ćete na jednom mestu naći najlepše poklone, a ako u toku jednog dana ostvarite zbirnu kupovinu u minimalnom iznosu od 10.000 dinara, pokloni će vam biti besplatno upakovani u Novogodišnjem selu na prvom spratu. Ne zaboravite da skenirate račune u Galerija aplikaciji, koja vam deo novca vraća u obliku bodova. Obavezno povedite i mališane, jer ih u Novogodišnjem selu očekuju zabavne zone sa različitim sadržajima – u jednoj će moći da se fotografišu sa Deda Mrazom koji stiže pravo iz Laponije 21. decembra, u drugoj će mu pisati pisma, u trećoj će se smenjivati kreativne radionice, dok će u četvrtoj biti smešten kutak za organizaciju predstava i koncerata za sve generacije. Magija se nastavlja na početku 2023. godine, kada ovaj prostor zauzima Božić Batina kuća.

4. Romantična šetnja duž Sava Promenade

Koliko god bila privlačna praznična atmosfera ispunjena lampicama, veselom muzikom i mirisom krofnica, ima trenutaka kada ćete poželeti da se malo distancirate i razbistrite misli uz reku. Nema boljeg mesta za kratki urbani dodir s prirodom od Sava Promenade. Oni koji dolaze automobilom neće imati uobičajenu brigu koja prati vožnju u centar grada – gde parkirati. Na raspolaganju je besplatni parking u podzemnoj garaži Galerije, kao i u novootvorenoj spoljnoj garaži. U romantičnoj šetnji na najlepšem gradskom šetalištu uživaćete u pogledu na vodu koji opušta i smiruje. Ako ste pre za aktivni odmor, zgrabite rolere, isparkirajte bicikle i iskoristite svaki lep zimski dan za vožnju do Ade Ciganlije ili Dorćola.

5. Ugrejte se napicima koji mirišu na zimu

Jedan od lepših osećaja je onaj kada usred šopinga napravimo kratki predah uz kafu i kolač ili kada iz šetnje po oštrom zimskom vazduhu svratimo da ugrejemo prste na šolji tople čokolade i aromatičnog kuvanog vina. Nema boljeg ambijenta za to od šarmantnih i prefinjenih kafea i restorana u Galeriji. U omiljenom čaju sa rumom možete uživati i u nekoj od prelepih bašta s pogledom na Savu, ogrnuti ćebencetom. Ovakvi trenuci provedeni sa dragim ljudima ugrejaće vam telo i dušu, a ako vam za praznične avanture treba konkretno „gorivo“, iskoristite priliku da istražite najbogatiju gastronomsku ponudu u gradu. U Galeriji ćete sigurno pronaći nešto po svom ukusu, od domaće srpske kuhinje, preko meksičke i italijanske, do kineske i tajlandske.

Šoljice kafe

Ovo je samo deo najbolje zimske zabave koja vas očekuje u Beogradu ove sezone. Zato ukoliko dolazite kao gosti, odvojte makar pet dana da doživite prazničnu magiju srpske prestonice, a ako ste iz Beograda – ne oklevajte da pretvorite svaki slobodan trenutak u zimsku čaroliju. I ne brinite gde ćete za najluđu noć! Sa svetlima velegrada koja se ogledaju u Savi, Beograd na vodi predstavljaće najlepšu scenografiju za ispraćaj starog i ulazak u novo leto.

Kontakt
Povratak na vrh