Rituali St. Regis-a – pogled u svet apsolutnog luksuza

Rituali St. Regis-a – pogled u svet apsolutnog luksuza

Pre više od jednog veka, Džon Džejkob Astor IV odlučio je da luksuzu podari novo ruho tako što je svoju viziju hotela pretočio u stvarnost u najekskluzivnijoj stambenoj četvrti Njujorka 19. veka, na uglu Pete avenije i 55. ulice. Tada, u septembru 1904. godine, nastao je hotelski brend St. Regis. Od prvih dana, pa sve do danas, čuveni hotelski lanac, koji uskoro stiže u Beograd, i dalje ne odstupa od svoje osnovne ideje pružanja besprekornih usluga najvišeg nivoa, ali isto tako, idući u korak s vremenom, uvodi i brojne inovacije u upravljanju luksuznim hotelima.

Zahvaljujući spoju negovanja tradicije, koju je prvobitno ustanovio jedan od najistaknutijih članova porodice Astor, i velikog broja zadivljujućih savremenih usluga, napravljenih po meri gostiju i stanara, St. Regis bio je i ostao mesto gde se užitak i prefinjenost spajaju u svakom detalju.

Koktel Bloody Mary, Sabrage večernji ritual, Popodnevni čaj i Ponoćna večera predstavljaju jedinstvene rituale po kojima je St. Regis planetarno poznat, a u kojima će uskoro moći da uživaju i posetioci hotela The St. Regis Belgrade, kao i vlasnici brendiranih stanova The Residences at The St. Regis Belgrade.

Koktel Bloody Mary

Piće koje je postalo sinonim za pojam koktela, Bloody Mary, potiče iz neiscrpne mašte čuvenog barmena King Cole bara u njujorškom St. Regis hotelu, Fernana Petjoa, koji je 1934. godine usavršio svoj recept za koktel sačinjen od votke i soka od paradajza. Iako je u međuvremenu preimenovan u Red Snapper kako ne bi uvredio prefinjenu klijentelu hotela, koktel je i nakon skoro 90 godina od originalnog nastanka ostao jedan od zaštitnih znakova St. Regis-a.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da koktel na svakoj lokaciji ima drugačiju recepturu zbog toga što se koriste sastojci karakteristični za konkretno podneblje, te će i Bloody Mary u beogradskom St. Regis-u imati jedinstven ukus.

Sabrage večernji ritual

Slavni francuski vojskovođa Napoleon Bonaparta imao je običaj da sabljom otvara boce šampanjca u čast pobede, ali i poraza, a upravo ta uzbudljiva i jedinstvena ceremonija predstavlja pečat večernjih rituala St. Regis-a. Sabrage večernjim ritualom obeležava se prelazak iz dana u veče i on je osmišljen tako da predstavlja jedinstven društveni događaj na kome se okupljaju gosti kako bi iskusili slavlje koje je Karolina Astor priređivala svojoj porodici i prijateljima.

Tradiciju ispijanja popodnevnog čaja je tokom 19. veka uvela Ana Marija Rasel, vojvotkinja od Bedforda, kako bi sa svojim odabranim prijateljima prekratila vreme između ručka i večere. Tu tradiciju je kasnije usvojila i u Njujork prenela gospođa Karolin Astor, majka Džona Džejkoba Astora IV. Za nju je Popodnevni čaj bio radosna prilika da organizuje druženje sa bliskim prijateljima kao uvod u njene velike svečanosti, pa je ova tradicija postala sastavni deo rituala u okviru St. Regis-a. Svaki hotel u okviru lanca nudi sopstvenu interpretaciju ovog rituala, pa će tako, u skladu sa beogradskom kulturom okupljanja i druženja uz čaj i kafu, The St. Regis Belgrade gostima ponuditi besprekoran izbor osveženja i peciva u prijatnom i intimnom ambijentu poslastičarnice i biblioteke hotela.

Ponoćna večera

Jedan od najekskluzivnijih i najintimnijih St. Regis rituala jeste Ponoćna večera, osmišljena u čast Karoline Astor. Koncept je nastao u Njujorku tokom 19. veka, kada je inventivna gospođa Astor održavala večere na koje se dolazilo samo po pozivu i koje su trajale do duboko u noć.

The St. Regis Belgrade će otvaranjem 2023. godine po prvi put oživeti ove rituale u Srbiji, pružajući priliku sugrađanima i gostima da iz prve ruke dožive neponovljivo iskustvo na jednoj od najizvrsnijih novih adresa u regionu.

Kontakt
Povratak na vrh