Osetite Kulu Beograd na najlepši način sa “selfi” mosta

Osetite Kulu Beograd na najlepši način sa “selfi” mosta

Pažnja, pažnja! Nova turistička atrakcija je u gradu. Kula Beograd, najviša zgrada u zemlji i regionu, dobila je svog vernog “partnera” – “selfi” most.

Jeste li ikada “lebdeli” iznad reke? Šta ako vam kažemo da sada možete da saznate kakav je to osećaj? Dovoljno je da se spustite do Sava Promenade i stanete na novootvoreni mostić koji nema oslonca u reci, a koji predstavlja novu pešačku platformu u podnožju Kule Beograd. Za potpuni doživljaj preporučujemo vam da zatvorite oči, duboko udahnete svež vazduh i prepustite se osećaju vetra koji vam blago dodiruje lice ili mrsi kosu. Utisak je kao da ste na nekoj vrsti terapije za opuštanje. I to potpuno besplatno.

BW selfie mostić

Bez oslonca u reci

Ako se pitate kako je tako nešto moguće, istina je da je sama izgradnja predstavljala svojevrstan inženjerski poduhvat. Raspon platforme je čak 116 metara bez oslonaca u reci. Staza na mostiću pokrivena je prirodnim kamenom, a za još bliži kontakt šetača sa rekom, na podu su postavljeni i transparentni stakleni paneli, te doslovno možete videti vodu pod nogama. Konstrukcija se sastoji od sedam visećih čeličnih elemenata koji formiraju pešačku stazu promenljive širine, od četiri metara na sredini do 12 metara u kontaktu sa šetalištem.

Od kada je i zvanično otvoren za pešake, brzo je postao nezaobilazan deo okupljanja i druženje u srcu prestonice. Ukoliko vas je na društvenim mrežama u prethodnom periodu preplavio talas fotografija na kojima se u pozadini tokom dana spajaju plavetnilo neba i Save ili u svom punom sjaju Kula Beograd, novi simbol prestonice, a predveče magični zalazak sunca, sada smo vam otkrili tajnu mesta sa koga su nastale.

Teya Dorin „selfi“ sa Kulom Beograd

Dobro, možda vam nismo mi otkrili tu tajnu jer je za pomenuti talas „kriva“ naša ovogodišnja predstavnica na Pesmi Evrovizije, Teya Dora. Pre nego što je Srbiju u Švedskoj predstavila na najlepši mogući način, Teodora je iskoristila malo vremena koje je imala kako bi „napunila baterije“ pred put upravo šetnjom tek otvorenim pešačkim mostom. Njen „selfi“ sa Kulom je brzinom svetlosti osvojio mreže i bilo je jasno da je nova atrakcija prestonice tu.

Nakon opuštanja na svežem vazduhu i pravljenja impresivnih fotografija, vreme je idealno i za pogled iz druge perspektive. Za samo 25 sekundi liftom uskoro će se stizati do 41. sprata Kule Beograd i vidikovca koji će u narednom periodu biti otvoren za javnost, a sa kog se pruža pogled na spektakularan horizont celog grada. Ako pogledate kroz durbin očekuje vas bliži susret sa nekim od najlepših znamenitosti prestonice, poput Hrama Svetog Save ili Avalskog tornja, a sve dostupne informacije i zanimljivosti o tim atrakcijama imaćete jedinstvenu prilike da pročitate na posebno dizajniranim ekranima koji će biti postavljeni na sve četiri strane sveta.

„Vidimo se na mostiću“

Za kraj avanture možete se odmoriti u nekom od restorana ili kafića sa baštama na obali Save, koje krasi cvetno šarenilo i počastiti se najukusnijim specijalitetima, a ako ste ljubitelj kupovine, ne smete propustiti posetu Galeriji, najvećem šoping centru u regionu.

Zato, kada sledeći put budete u nedoumici tokom dogovaranja mesta sastanka sa prijateljima, porodicom ili partnerom, setite se da mostovi spajaju ljude i kažite – Vidimo se na mostiću!

Kontakt
Povratak na vrh