SPREMAN SI DA KUPIŠ SVOJ PRVI STAN? OVO JE 5 ZNAKOVA ZA TO!

SPREMAN SI DA KUPIŠ SVOJ PRVI STAN? OVO JE 5 ZNAKOVA ZA TO!

Kupovina prvog stana čini prekretnicu u životu. Sve se menja iz korena, a možda i vi sami prilagođavajući se samostalnom življenju i odgovornisti prema sopstvenoj nekretnini. Ipak, ukoliko se pitate da li je sada pravo vreme za ovakvu investiciju, ovo je 5 znakova za to.

1. Ne želite da živite u iznajmljenom stanu

Ako ste mlada osoba koja ima radni staž od nekoliko godina, velika je verovatnoća da ste već bili podstanar na jednom ili više mesta. Iako se takav život isprva čini zabavnim, nakon nekog vremena jednostavno ne želite više odvajati novac za kiriju ili živeti sa rodjiteljima. Imati takav prostor, daje vam neke mogućnosti, ali i dalje ostajete odgovorni stanodavcu ili rodjiteljima. Biti vlasnik nekretnine daje vam slobodu. Kupovina stana umesto iznajmljivanja ima mnogo smisla ne samo za mlade već i za starije. Kao što smo videli tokom proteklog perioda, tržište nekretnina ima uspone i padove. Svakako, ako kupujete mesto za život dok gradite nešto kapitala, bićete u redu. Dobar razlog za kupovinu sopstvenog stana je ako planirate da se venčate ili živite sa partnerom.  To predstavlja savršenu priliku da zajedno planirate i gradite svoje partnerstvo . Štaviše, moći ćete da odlučite sa svojim partnerom da li bi svako od vas trebalo da doprinosi otplati kredita ili ne, i koji iznos svaki partner treba da doprinese. Ovo će vaše putovanje ka vlasništvu učiniti još ispunjenijim i zadovoljnijim.

2. Imate potrebu za odgovornošću

Ogovornost je nešto što dolazi sa godinama. Što smo stariji to više osećamo potrebu za promenom i preuzimanjem novih uloga u životu. Kako bismo potpuno stekli odgovornost važno je da već na početku znamo da sve što se desi sa našom nekretninom i u sklopu nje, biće na nama. Stoga, je dobar izbor kupovina nekretnine u novogradnji, kako bi se izbegli dodatni troškovi i uštedelo vreme za renoviranje. Svakako, kada su u pitanju propratni elementi u stanu, sa određenom garancijom trajanja, dolaziće i do manjih kvarova za koje ćete sami morati da pronađete majstora i pobrinete se za sanaciju. Ukoliko vas to nimalo ne plaši, nastavite sa čitanjem, jer ste na dobrom putu da shvatite da je vreme da razmislite o svojoj prvoj invseticiji.

3. Imate stabilne finansije

Ono što predstavlja najvažniji segment pri kupovini su svakako finansije koje posedujete. Uz to dobro razmislite da li vam više odgovara kupovina stana na kredit, od investitora, u izgradnji, novogradnji ili starogradnji? Ali koji god izbor da napravite, ključna tačka polaska je svakako budžet. Pažljivo proračunajte svoje finansije i na papir stavite koliko možete da uložite. Ova računica kasnije će vam pomoći da se orijentišete i ne odete predaleko od cilja. Morate da sagledate svoju finansijsku situaciju pre nego što kupite stan, posebno ukoliko vam je potreban kredit. To podrazumeva stalan posao sa redovnim prihodima i sigurnošću u narednim godinama. Upravo to će imati veliki značaj u vrsti i iznosu kredita za koji ćete konkuristati, kao i u visini kamatne stope koju ćete dobiti. Vaše finansijsko stanje može vam pomoći da odlučite da li možete da priuštite vlasništvo nad stanom. Ukoliko vam karijera ide glatko, sa mogućnostima za napredak u doglednoj budućnosti, možda ste spremni za najvredniju kupovinu u životu.

4. Želite samostalnost i svoj privatni prostor

Sigurno ste bar u nekim momentima poželeli da steknete samostalnost i imate svoj privatni prostor u kom ćete graditi život kakav vam odgovara. Pre svega, razmislite o gradu u kojem živite, poslu koji imate i svim drugim stvarima koje vas vežu za isti. Da li ste razmišljali o selidbi u drugi grad i započinjanju potpuno novog života od nule ili pak kupovinu stana u gradu u kom već živite? Ukoliko se odlučite za život u glavnom gradu, jedna od njegovih karakteristika jeste urban način života. Ipak, uvek postoji i težnja ka besprekornom miru i lepoti prirode. Kako nas brzina života vrlo često uzme „pod svoje“, upravo je taj balans bio inspiracija za projekt Belgrade Waterfront. Pronalaženje savršenog životnog kutka u gradu, okruženog zelenilom, gde neće imati utisak da žive u milionskoj metropoli, misija je velikog broja ljudi širom sveta. Kupovinom stana u ovom prelepom kvartu ostvarićete svoju samostalnost i potrebu za privatnim prostorom koji je opremljen po najvišim standardima arhitekture.

5. Razumete tržište nekretnina

Iako je najvažnije da ste spremni za kupovinu, odluka o tome ne može se odvojiti od razumevanja tržišta nekretnina u vašem području. Savet je istraživanje i razgovor sa lokalnim agentom za nekretnine kako biste upoznali svoje tržište i ono što vam odgovara. Prirodno je i zdravo postupiti oprezno, je kupovina prve nekretnine nije mala stvar.

Stanovanje u Belgrade Waterfront-u, osim vrhunskog kvaliteta stambenih jedinica, podrazumeva i blizinu svih sadržaja neophodnih za savremeni život : park i teretanu na otvorenom, prostor za kućne ljubimce, blizinu tržnog centra Galerija, veliki izbor kafića i restorana, ambijent pun zelenila, ušuškanost pored reke Save, privatan parking i još puno drugih pogodnosti. Pored toga što je jedna od najekskluzivnijih i najdinamičnijih lokacija, ovaj kvart obezbeđuje i jako dobru povezanost sa svim delovima grada, a kvadrat stambenog prostora može da se kupi po ceni već od 2.950 evra i to sa uračunatim PDV-om. Sve one koji su nakon čitanja ovog teksta pomislili da je vreme za prvu nekretninu, obradovaće i informacija da su sada u ponudi i stambeni krediti napravljeni ekskluzivno za Belgrade Waterfront. Zahvaljujući njima, pozajmicu banke za novi životni prostor možete da dobijete u ranoj fazi izgradnje zgrade, i to po mesečnoj rati od 499 evra.

Kontakt
Povratak na vrh