St. Regis – Mesto gde se susreću užitak i prefinjenost

St. Regis – Mesto gde se susreću užitak i prefinjenost

Kombinujući klasičnu sofisticiranost sa modernim senzibilitetom, St. Regis Hotels&Resorts posvećen je pružanju izuzetnih iskustava u više od 45 luksuznih hotela na najboljim adresama širom sveta. Tokom istorije duže od jednog veka, ime St. Regis postalo je sinonim za besprekorne usluge najviše klase. Sa potpredsednikom Marriott International za Istočnu Evropu Pankadžom Birlom razgovarali smo o bogatoj istoriji St. Regis-a, luksuznog brenda iz portfolija čuvenog hotelskog i rezidencijalnog lanca, kao i o tome šta ovaj projekat donosi našoj prestonici.

St. Regis je mesto gde se susreću užitak i prefinjenost. Koja se priča „krije“ iza brenda St. Regis?

Hotelski brend ima bogatu i slavnu istoriju. Osnovao ga je 1904. godine američki magnat Džon Džejkob Astor IV na uglu Pete avenije i 55. ulice, u najekskluzivnijoj njujorškoj stambenoj četvrti tog vremena. Astor nije štedeo prilikom stvaranja luksuznog hotela svetske klase. St. Regis već duže od jednog veka slavi tradiciju ideje na kojoj je osnovan – pružiti besprekornu uslugu najvišeg nivoa, ali isto tako uvoditi inovacije u upravljanju luksuznim hotelima i neprekidno podizati letvicu u ovom sektoru.

Za hotel i brendirane St. Regis stanove vezuju se brojni rituali. Možete li da sa nama podelite deo magije koja se dešavala u prošlosti, a nastavlja da se dešava i danas?

St. Regis je od prvog dana posvećen detaljima i kroz istoriju je razvijao sjajne usluge, napravljene po meri gostiju i stanara, koje njihovo iskustvo čine još posebnijim. 

Čuveni koktel Bloody Mary osmislio je Fernan Petjo, barmen King Cole bara u njujorškom St. Regisu. Prvobitno nazvan Bloody Mary, preimenovan je u Red Snapper, da nazivom ne uznemiri rafiniranu klijentelu hotela. I nakon više od 80 godina, Bloody Mary je jedno od obeležja St. Regisa, a u svakom od naših hotela on ima karakterističan lokalni karakter. Siguran sam da će i legendarni koktel u beogradskom St. Regisu imati sastojke po kojima je ovo podneblje prepoznatljivo. 

Kad govorimo o negovanju tradicije, moramo da spomenemo i naš sabrage ritual. On datira iz vremena Napoleonovih bitaka, kada je čuveni vojskovođa sabljom otvarao flaše šampanjca u čast pobede, ali i poraza. Ova ceremonija predstavlja krunu večernjih rituala St. Regisa. Jedinstven, uzbudljiv način otvaranja boca šampanjca je sjajan način za početak večernjih druženja.  

Jedan od naših najekskluzivnijih i najintimnijih specijalnih događaja je Ponoćna večera, osmišljena u čast Karoline Astor, majke Džona Džejkoba Astora IV. Ovaj koncept vuče korene iz njujorškog društvenog života u 19. veku, kada je gospođa Astor priređivala večere na koje se dolazilo samo po pozivu i koje su trajale do duboko u noć.

Šta nas očekuje u St. Regis Belgrade?

St. Regis je čuven po nenadmašnom luksuzu. Ni Beograd neće biti izuzetak. Gosti u svakom od naših hotela mogu da očekuju uslugu svetske klase, a ta vrsta hotelskog iskustva dosad nije viđena u ovom gradu, zemlji i regionu. Kula Beograd je najviša zgrada u Srbiji, fantastično arhitektonsko delo i novo obeležje prestonice, u okviru veličanstvenog projekta Belgrade Waterfront, tako da nismo imali dileme da je upravo to idealno mesto za brend St. Regis. Spoj duge i zanimljive beogradske tradicije i modernog dizajna Kule Beograd savršeno se uklapa u našu priču o mestu koje slavi i povezuje ta dva aspekta. Rotacija zgrade predstavlja ono po čemu je Beograd prepoznatljiv – ušće Save u Dunav. U staklenoj fasadi ogledaće se reke i panorama grada, čime se dobija na fluidnosti pa se i pored svoje veličine Kula skladno uklapa u ovaj deo grada. Cela priča o ovom projektu, kao i pažnja koja je posvećena svakom detalju, upravo je ono što čini Kulu posebnom u odnosu na druge građevine.

Pored hotela, u Kuli će se nalaziti i brendirani luksuzni St. Regis stanovi. Možete li nam reći nešto više o njima?

The Residences at The St. Regis Belgrade će pružiti privilegovano iskustvo stanovanja svima koji traže vrhunski komfor i najprestižnije mesto za život. Od 14. do 39. sprata nalaze se brendirani luksuzni stanovi koji su potpuno prilagođeni savremenom načinu života. Odražavajući jedinstveni oblik Kule, stanovi su podeljeni u tri kolekcije: Signature, Grand i Sky. U ovim stanovima najfiniji stil prate izvanredne usluge, a svakom zahtevu se diskretno izlazi u susret sa entuzijazmom i posvećenošću. The Residences at The St. Regis Belgrade su izuzetne, suptilne, prefinjene u svakom detalju i inspirisane prirodnim formama. Stanari će imati privilegiju da dožive Beograd iz jedne drugačije perspektive i da svakodnevno uživaju u veličanstvenom pogledu na dve reke i panoramu grada. 

Šta vas inspiriše u Beogradu?
Kad smo istraživali lokacije za novi evropski St. Regis hotel i luksuzne brendirane St. Regis stanove, tragali smo za pravim spojem istorije i modernog. Duh Beograda možda još nije u potpunosti prepoznat u svetu, ali ovaj grad je pravi dragulj. Svojom bogatom tradicijom, srpska prestonica pomirila je istok i zapad i stvorila neopisivu fuziju dobrih vibracija kojima grad pulsira. Reke Sava i Dunav su blago Beograda. Vaši sugrađani ih vole i znaju kako da na njima uživaju. Od prirodnih lepota, preko ponosnog duha koji se prenosi kroz generacije, do neverovatnih spomenika kulture – Beograd živi na svojim ulicama, među ljudima koji se druže uz šoljicu kafe, a to je nešto što se ne može videti na slici. To se mora doživeti.

Kontakt
Povratak na vrh