ZAŠTO JE STAN BOLJA OPCIJA OD KUĆE?

ZAŠTO JE STAN BOLJA OPCIJA OD KUĆE?

Odluka o kupovini nekretnine spada među najvažnije životne izbore, a jedna od prvih dilema kupaca koji traže dugoročno stambeno rešenje za svoju porodicu glasi – stan ili kuća. Važno je da svi ukućani zajedno sagledaju raspoložive opcije, prednosti i mane, jer svi treba da se osećaju udobno, srećno i sigurno u svom novom domu.

Argumenata za i protiv ima na obe strane, tako da izbor zavisi od ličnih sklonosti, finansijske situacije i životnog stila. Evo nekoliko razloga zbog čega je stan ipak bolja opcija za porodice s decom koje dosta vremena provode van kuće, a nisu spremne za stalna dodatna ulaganja.

Danas dinar, sutra dva

Kao prvo, stanovi su jeftiniji od kuća, a s obzirom na to da su manje površine, lakši su za održavanje i imaju značajno niže troškove grejanja. Život u kući zahteva dodatno održavanje dvorišta, krova, fasade, podruma i pomoćnih prostorija, pa se s razlogom kaže da ako ove godine u kuću ne uložite dinar, iduće godine ćete morati dva. S druge strane, ako živite u stanu, većina ovih obaveza spada u nadležnost upravnika zgrade. Život u Beogradu na vodi vas u potpunosti rasterećuje čak i brige oko poslova kao što su uređenje zajedničkog privatnog dvorišta ili čišćenje snega. O svemu tome brine služba održavanja, dok visok kvalitet gradnje stanova garantuje da vam dodatno ulaganje dugo neće biti potrebno.

Kad vam auto ne treba, više je vremena za zabavu

Kada je u pitanju dostupnost različitih usluga i aktivnosti, sasvim su očigledne prednosti stana u odnosu na kuću. One su najzastupljenije u Beogradu na vodi, najpre zbog sjajne lokacije pored reke, a zatim i zbog funkcionalnosti naselja koje je građeno kao grad u malom. Život u novom centru gradskih dešavanja može vam uštedeti i vreme i novac, ali i sačuvati dobro raspoloženje, jer se nećete više nervirati zbog traženja parking mesta. Osim toga, zbog sjajne saobraćajne povezanosti, izbeći ćete i gužve u saobraćaju, jer do većine sadržaja koji su vam svakodnevno potrebni stižete peške, dok je automobil bezbedno parkiran u garaži.

Za svega par minuta hoda svoje mališane moći ćete da odvedete u najmoderniji državni vrtić u gradu, a kada stasaju za školu, u istom obrazovnom kompleksu će se nalaziti najsavremenija državna dvojezična osnovna škola. U zaleđu Savskog trga ukrštaće se dve glavne linije podzemne železnice, tako da će sa buduće metro stanice stanari obližnjih zgrada brzo stizati do posla i drugih važnih tačaka u gradu.

Primary school Belgrade Waterfront

Lakši pristup kulturnim i zabavnim sadržajima

Stan u gradskom jezgru, na ekskluzivnoj lokaciji kakvu ima Beograd na vodi, omogućava jednostavniju organizaciju i kvalitetnije provedeno slobodno vreme. Nakon rekonstrukcije, zgrada Stare pošte u Savskoj ulici postaće novi dom pozorišta „Boško Buha“ i interaktivnog dečijeg muzeja, a malo dalje, u zgradi nekadašnje Železničke stanice, nalaziće se Istorijski muzej Srbije. Na svega nekoliko minuta hoda odatle prostiru se Savski park i prelepa Sava Promenada, kao idealno okruženje odmor i rekreaciju na otvorenom za celu porodicu.

Tik pored reke nalazi se i Galerija, najveći šoping centar u regionu, poznat po najboljem izboru domaćih i svetskih brendova, ekskluzivnih restorana i zabavnih sadržaja. Ona će pasarelom biti povezana sa najvišom zgradom u Srbiji i regionu, Kulom Beograd, pa će posetioci moći da uživaju u razgledanju grada sa vidikovca na 41. spratu.

Savski trg i stara pošta

Parking za bicikle i dečija kolica

U poređenju sa kućom, stanovi nude više mogućnosti za opuštanje. U zgradama obično postoje zajednički prostori za druženje i rekreaciju, a to je karakteristika i zgrada u okviru Beograda na vodi, koje imaju i privatno dvorište, a neke od njih teretanu i bazen. Nedavno lansirane zgrade BW Thalia i BW Iris će praktično na kućnom pragu imati najmoderniji sportski centar BW Apollo sa zatvorenim bazenom, sjajno opremljenom teretanom, spa centrom i kafićem. To je za stanare idealna prilika za uvođenje treninga u svakodnevnu rutinu, ali i prilika da se lakše upoznaju i sprijatelje sa komšijama.

BW Apollo centar

Život u stanu takođe je bezbednija opcija. Kuće mogu biti udaljene jedna od druge i samim tim izložene većim rizicima od provala, požara ili prirodnih nepogoda. Stanovi su obično smešteni u gusto naseljenim područjima, a i same zgrade često imaju ulazna vrata koja se zaključavaju, uz sigurnosne kamere kao dodatnu zaštitu. Beograd na vodi je podigao očekivanja u pogledu bezbednosti i komfora na još viši nivo. Svaka zgrada ima recepciju i službu obezbeđenja koja stanarima uliva sigurnost. Bicikl ili dečija kolica možete bezbedno ostaviti u prostoru koji je posebno za to predviđen, a recepcioner će vašem mališanu predati ključ od stana po povratku iz škole. U lobiju postoji i odvojeni prostor za prijem pošte, kao i pet station, gde vlasnici kućnih ljubimaca mogu da očiste šapice svojih krznenih prijatelja po povratku iz šetnje.

Ako svemu ovome dodamo i činjenicu da se na Savu preselio epicentar društvenog života, sa najraznovrsnijim kulturno-umetničkim manifestacijama, uključujući  ekskluzivne događaje sa velikim svetskim zvezdama, jasno je da stan u Beogradu na vodi nudi uslove bez premca za savremen i ispunjen život u prestonici.

Kontakt
Povratak na vrh