Zašto su nekretnine najatraktivniji vid ulaganja u Srbiji

Zašto su nekretnine najatraktivniji vid ulaganja u Srbiji

Autor: Bojan Bulatović, direktor prodaje kompanije Beograd na vodi

„Nemojte čekati da kupite nekretninu. Kupite nekretninu i čekajte“, poručivao je Vil Rodžers. Pored toga što je bio izvrstan glumac, Rodžers je očigledno imao i izvanredan osećaj za investicije.

Kada smo 2015. godine u prodaju pustili prvu od sadašnjih 27 stambenih zgrada Beograda na vodi, bavili smo se predviđanjima, a sada, sa više od 4000 prodatih stanova i sedam useljenih objekata, govorimo o preciznim brojkama i konkretnim benefitima koje su ostvarili naši kupci. Zato bih se složio sa izjavom s početka teksta i, poput popularnog glumca, rekao da je vreme za kupovinu nekretnine upravo sada!

U Beogradu na vodi savetujemo kupcima da odluku o kupovini stana, jednu od najznačajnijih koju će ikad doneti, realizuju onog dana kada lansiramo novu zgradu. Tada ih u našem Prodajnom centru na Sava Promenadi očekuju najbolji izbor stanova i najpovoljniji uslovi plaćanja. Među modalitetima otplate nalaze se i stambeni krediti kreirani specijalno za Belgrade Waterfront, u ranoj fazi izgradnje, kod kojih mesečna rata kreće već od 499 evra. Kupcima nudimo i opciju plana plaćanja u sedam rata, nalik beskamatnom kreditu, koje prate faze izgradnje.

Uz to, BW stan je pametna investicija koja „radi“ za vlasnike dok u njoj stanuju, jer vrednost kvadrata usled razvoja projekta, paralelno sa njegovom izgradnjom, raste od pet do sedam odsto na godišnjem nivou. Tako im se mogućnost zarade od oko 25 odsto pruža već u toku perioda gradnje. U poslednje vreme sve prisutnija inflacija umnogome obezvređuje novac, pa je ulaganje u nekretnine dobitna kombinacija kojom vrednost svoje imovine ne samo čuvate, već i uvećavate.

Prema informacijama posrednika i agenata iz agencija za promet nekretnina, potražnja stanova za izdavanje potpuno je izmenila beogradsku ponudu, a stanovi u okviru Belgrade Waterfront-a su najpoželjniji i, po pravilu, prvi izbor svih zakupaca koji za sebe i svoju porodicu žele savremen, luksuzan, bezbedan i dobro osmišljen ambijent. Statistika kaže da se stanovi u Belgrade Waterfront-u  najbrže izdaju, a cena rente kreće se u rasponu od 15 do 25 evra po kvadratnom metru na mesečnom nivou. Sagledavši sve tržišne pokazatelje i prosečnu cenu rente stana u okviru našeg projekta, došli smo do koeficijenta povrata investicije koji ukazuje na isplativost investicije u periodu od 12 godina. Jasno je da biti vlasnik stana u Beogradu na vodi ne znači samo imati adresu na najprestižnijoj lokaciji u gradu i zemlji, već i doneti odličnu poslovnu odluku.

Vreme u kojem živimo donosi brze promene – novac devalvira, vrednost virtuelnih valuta oscilira, a vaša četiri zida su mirna luka koja vam garantuje stabilnost i spokoj kada razmišljate o budućnosti. Atraktivna novogradnja, funkcionalni prostor i predivni pogledi idealna su scenografija za životni stil potpuno prilagođen savremenom kupcu. To je osoba koja ceni svoje vreme, želi da bude nadomak svih dešavanja, a da istovremeno živi u mirnom, inspirativnom okruženju u kojem je pažnja posvećena svakom detalju.

U prostranom, osvetljenom lobiju svake zgrade nalazi se recepcija sa osobljem koje je tu da vam pomogne oko rezervacije prevoza, kupovine karata za različite događaje ili zakazivanje pregleda, da sačeka vaše školarce ako vi niste tu, da vam pričuva ključeve i nenametljivo vodi računa da sve u zgradi funkcioniše besprekorno. Unutrašnja dvorišta za stanare idealno su mesto za odmor, čitanje knjige ili rad u tišini. Ceo Belgrade Waterfront prilagođen je održivim vidovima saobraćaja, pa pešaci i biciklisti ovde imaju prednost. Međutim, mislilo se i na vozače automobila, pa pored toga što je projekat sa drugim delovima grada odlično povezan novim ulicama i bulevarima, stanari ne moraju da brinu gde da se parkiraju, jer svaka zgrada ima podzemnu garažu. Fizičko obezbeđenje i video nadzor omogućavaju vam da budete bezbrižni znajući da ste vi, vaša porodica i imovina apsolutno zaštićeni.

Obezbedite sigurnost za sebe i svoju porodicu. Registrujte se na sajtu belgradewaterfront.com i u najskorijem roku očekujte poziv našeg prodajnog savetnika, koji će vam pomoći da izaberete idealnu nekretninu, bez obzira da li je kupujete kao svoj budući dom ili kao investiciju.

Kontakt
Povratak na vrh