IZLOŽBA „INSIGNIJE“

IZLOŽBA „INSIGNIJE“

Prva samostalna izložba višestruko nagrađivane studentkinje završne godine Fakulteta likovnih umetnosti Ane Simić biće otvorena u utorak, 29. avgusta, u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije. 

Serija radova pod nazivom „Insignije“ inspirisana je srpskom grafikom 18. veka i srednjovekovnim kostimom koji su nosile vladarske ličnosti i vlastela. Mlada umetnica kroz svoj rad istražuje ranjivost, lepotu i nesavršenost žena. Tehnika kojom se izražava zasniva se na korišćenju tuša i pera, što joj omogućava preciznost i detaljnost u realizaciji crteža na pamučnom platnu.

„Umetnica promišljeno daje omaž ženama svih epoha – majkama, vladarkama, suprugama, sirenama i vešticama – izvlačeći ih iz senke muškarca iako se insignije, kao oznake visokog društvenog položaja ili ugleda, uglavnom automatski povezuju sa muškarcima, najčešće vladarima”, navela je Bojana Jovanović, istoričarka umetnosti

Ana Simić rođena je 2001. godine i studentkinja je Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na odseku Slikarstvo. Pored slikarstva, bavi se sitoštampom, animacijom i kolažom. Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama i za svoj rad je višestruko nagrađivana.

Organizacijom izložbe „Insignije“, umetnička inicijativa KvArt BW i Galerija ŠTAB nastavljaju da pružaju podršku mladim i talentovanim umetnicima. Izložba će biti otvorena do subote, 9. septembra, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Datum događaja

29. avgust 2023. 11:00:00 - 9. septembar 2023. 19:00:00

Lokacija

Bulevar Vudroa Vilsona, Bulevar Vudroa Vilsona, Београд, Србија.

Kontakt
Povratak na vrh