Peto, jubilarno izdanje Opere na vodi

Peto, jubilarno izdanje Opere na vodi

I ove godine, 8. i 9. septembra od 20.30 sati, na platou Geozavoda biće održana tradicionalna Opera na vodi. Petogodišnji jubilej biće proslavljen u trendu sa koncertima na otvorenom, koji su prava ekskluziva u svetskim metropolama.

Prvog dana manifestacije na programu je remek-delo Đakoma Pučinija, jednog od najvećih kompozitora italijanske opere. “Boemi” su prava filmska priča o strasti, ljubavi i pohlepi, koja će biti izvedena u spektakularnom operskom ambijentu na otvorenom.

Druge večeri Opere na vodi Simfonijski orkestar i Hor RTS-a izvešće jedinstveni Koncert filmske muzike iz najpopularnijih blokbastera kao što su filmski serijali o Džejmsu Bondu, Ratovi zvezda, Igra prestola, Pink Panter i mnogih drugih.

Povodom proslave petog izvođenja Opere na vodi ekskluzivno će nastupiti jedna od najpopularnijih svetskih primadona Aida Garifulina, koja je delila scenu sa čuvenom pop zvezdom Robijem Vilijamsom i tenorom Andreom Bočelijem. Za Aidu važi da je najlepši lirski glas aktuelne međunarodne operske scene. U beogradskom izvođenju “Boema”, Aidi je pripala uloga Mimi, dok su u ostalim ulogama tenor Matteo Roma i bariton Željko Lučić, u pratnji hora, solista i baleta Nacionalne opere iz Temišvara. Dirigent ovog specijalnog izvođenja biće maestro Dejan Savić.

Prvi put ove godine biće postavljen specijalan amfiteatar koji do sada nije viđen kod nas, a koji će plato Geozavoda pretvoriti u pravu opersku scenu. Obe večeri pratiće nesvakidašnji specijalni scenski efekti i Gala opening Ceremony kao i specijalna Opera Garden zona.

Dođite da zajedno uživamo u nezaboravnim arijama Đakoma Pučinija, spektakularnoj scenografiji i kostimima.

Karte po promotivnim cenama možete kupiti online na sajtu GIGSTIX i u svim prodajnim objektima Vulkana.

Datum događaja

8. septembar 2023. 20:30:00 - 10. septembar 2023. 00:00:00

Lokacija

Геозавод (Београдска Задруга), Geozavod(Beogradska Zadruga), Травничка, Београд, Србија.

Kontakt
Povratak na vrh