KVART IZLOŽBA „TOK“

KVART IZLOŽBA „TOK“

Izložba skulptura koja spaja tri generacije vajara

U utorak 20. jula u 19:00 časova u galeriji ŠTAB i galeriji umetničke inicijative BW KvArt, Bulevar Vudroa Vilsona 12, TC Galerija, biće otvorena izložba skulptura “Tok”.
Na ovoj kolektivnoj  izložbi beogradska publika će imati priliku da vidi skulpture, objekte i do sada neizlagane radove na papiru i drvetu našeg čuvenog vajara i teoretičara Koste Bogdanovića. Svojim radovima predstaviće se i Kostin prijatelj, kolega i saradnik Marko Vukša, profesor na FPU, zajedno sa svojim studentima Kristinom Ivić, Pavlom Radovićem i Mihailom Kovačavićem.
Izložba “Tok” će biti otvorena do 7. avgusta 2021. godine. Radno vreme galerija je svakog dana od 11h do 21h. Ulaz je slobodan.

O izložbi:

Izložbom “TOK” želimo da naglasino univerzalnost i trajanje jedne umetničke ideje koja se vizuelno ostvarila u delima pet vajara, pripadnika tri različite generacije: Koste Bogdanovića, Marka Vukše, Kristine Ivić, Pavla Radovića i Mihaila Kovačevića. Tok ove ideje, možemo pratiti gotovo pravolinijski, od Koste Bogdanovića, pripadnika najstarije generacije, u čijem je delu ona našla svoju plodnu genezu kroz intuitivno prepoznavanje i kreativno prevođenje arhetipskih obrazaca u polje skulpture, preko Marka Vukše, Kostinog prijatelja i saradnika, koji u svom estetskom izrazu, na savremen i originalan način čuva sećanja na poetiku i suptilnost Bogdanovićeve ideje i najzad radovima mladih vajara, Markovih studenata, Kristine, Pavla i Mihaila, u kojima se njen život dalje nastavlja.

Datum događaja

20. jul 2021. 19:00:00 - 7. avgust 2021. 21:00:00

Lokacija

Galerija Belgrade, Bulevar Vudro Vilsona, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh