Biciklistička staza privremeno izmeštena

Biciklistička staza privremeno izmeštena

• Deo biciklističke staze od Starog savskog mosta do 100 metara nizvodno od mosta Gazela, dugačak 1.365 metara, biće privremeno izmešten
• Biciklisti dobijaju zaobilaznicu, ograđenu, obezbeđenu i osvetljenu celom dužinom od 1.665 metara
• Zaobilaznica je privremena, dok traju radovi u okviru prve faze izgradnje Belgrade Waterfront-a

Beograd, 28. decembar, Deo biciklističke staze od Starog savskog mosta pa do mesta 100 metara nizvodno od mosta Gazela biće privremeno izmešten zbog građevinskih radova u okviru prve faze izgradnje Belgrade Waterfront-a. Deo staze koji će privremeno biti zatvoren dugačak je 1.365 metara.

Kako bi se biciklistima omogućilo da nesmetano voze ovim delom grada tokom izgradnje, od danas je otvorena zaobilaznica – asfaltirana dvosmerna staza dugačka 1.665 metara, obeležena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Staza je ograđena, kako bi se obezbedio neometan i bezbedan prolaz za bicikliste. Cela trasa će biti osvetljena, tako da će biti bezbedna i tokom noći.

Gradski arhitekta Milutin Folić i predstavnici Belgrade Waterfront-a su na sastanku sa predstavnicima biciklističkih udruženja razmotrili tekuće i buduće planove u vezi sa biciklističkim saobraćajem u okviru projekta, kao i ideje i predloge kako da se saradnja dodatno unapredi.

Prostornim planom za područje posebne namene predviđeno je zadržavanje biciklističkih koridora uz levu i desnu obalu Save, kao i koridor preko Brankovog mosta. Takođe, u okviru Starog savskog mosta, planirane su obostrane pešačko-biciklističke staze. Biće zadržan kontinuitet biciklističkog koridora Dorćol-Ada Ciganlija, a ova staza biće povezana sa svim novoprojektovanim stazama na području Savskog amfiteatra. Time se otvara mogućnost za veći udeo biciklističkog saobraćaja u ukupnom obimu kretanja u gradu. Minimalna širina biciklističke staze za dvosmerni saobraćaj, prema Prostornom planu, iznosiće tri metra, a za jednosmerni saobraćaj 1,1 metar.

Rekonstruisana postojeća staza biće otvorena po završetku radova u okviru prve faze Belgrade Waterfront-a.

Za više informacija, pozovite +381 11 7888888 ili pošaljite e-mail na: [email protected]

 

Kontakt
Povratak na vrh