Bočeli i Mariza osvojili srca Beograđana na prvom Belgrade River Fest-u

Bočeli i Mariza osvojili srca Beograđana na prvom Belgrade River Fest-u

Grandiozan, spektakularan, epohalan – tako bi se ukratko, u tri reči, mogao opisati prvi Belgrade River Fest održan u Beogradu na vodi, na platou iza Geozavoda, u petak i subotu, 22. i 23. jula, čiji su protagonisti bili čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli i svetski poznata fado diva Mariza.

Novi letnji festival u kulturnoj ponudi Beograda na obalu Save doneo je zadivljujuću muzičku rapsodiju kakva odavno nije viđena u našem glavnom gradu, te nema sumnje da će dve tople julske večeri zauvek ostati u lepom sećanju nekoliko hiljada posetilaca prvog Belgrade River Fest-a.

Ime Andree Bočelija poznato je na svim meridijanima, a njegov snažan, prodoran, melanholičan i upečatljiv glas, kojim pronosi svu emociju romantične Toskane iz koje je potekao, osvojio je čitav svet. Stoga i ne čudi što je još jednom u potpunosti očarao beogradsku publiku, koja je gromoglasnim aplauzom pozdravljala kultne numere, kao što su O sole mio, Voglio vivere cosi, Granada ili ona bez koje nijedan nastup umetnika „anđeoskog glasa“ ne može da prođe – Con te partirò.

Specijalna gošća prvog dana festivala bila je Jelena Tomašević, proslavljena srpska pop pevačica raskošnog glasa, koja je najpre otpevala numeru Gde si bilo, jare moje, a zatim joj je ukazana velika i retka privilegija da zajedno sa slavnim tenorom otpeva dva dueta. Njihovo zajedničko izvođenje kompozicija Vivo per lei i Canto della terra izazvalo je veliko oduševljenje u publici, da bi nakon neizostavnog bisa, na samom kraju prve večeri, usledio višeminutni vatromet na nebu iznad posebno napravljene koncertne dvorane na platou iza Geozavoda. Iako je poslednji put u Beogradu nastupao pre devet godina, koncert na otvorenom pored reke pokazao je da između Bočelija i beogradske publike i dalje postoji uzajamna i prisna povezanost.

Drugog dana festivala nastupila je planetarno poznata muzička umetnica Mariza. Kao i prethodnih šest puta, koliko je dosad nastupala u srpskoj prestonici, portugalska diva još jednom je oduševila brojne poštovaoce njene muzike okupljene pod otvorenim nebom u blizini Sava Promenade.

Mariza je posetioce Belgrade River Fest-a podsetila na svoje dobro poznate hitove, kao što su Lagrima i Meu Fado i tako ih „muzikom duše“ uvela u potpuno očaravajući svet fada. Srpska publika, koja je bila opčinjena ritmovima tradicionalne muzike Portugala, gaji posebnu naklonost i poštovanje prema Marizi još od 2014. godine kada je učestvovala u humanitarnom koncertu za pomoć poplavljenim područjima u našoj zemlji, te je zdušno i s puno ljubavi pozdravljala svaki njen veliki hit.

Kontakt
Povratak na vrh