Dobra zabava pod vedrim nebom za sve generacije

Dobra zabava pod vedrim nebom za sve generacije

Prethodni vikend na Sava Promenadi obeležile su kulturne i edukativne manifestacije koje su okupile veliki broj posetilaca svih generacija, čime je potvrđeno da je Sava Promenada jedno od omiljenih šetališta Beograđana.

Nedeljna zabava započeta je otvaranjem manifestacije Sava Port Global Fest, na kojoj je veliki broj zemalja sa nekoliko kontinenata predstavio svoje tradicionalne kulinarske specijalitete, suvenire, nošnje i razne ručne radove, a posetioci su kroz igru i pesmu imali prilike da upoznaju i njihovu tradiciju i kulturu. Bogat program na bini oduševio je kako sugrađane tako i strane goste, a kraj programa obeležen je koncertom poznate muzičke grupe „Legende“.

Ljubitelje sporta obradovao je trinaesti po redu Bike fest, koji je na Sava Promenadi okupio bicikliste koji na putu od Soluna do Beča, u okviru međunarodnog projekta Bike for Europe, prolaze i kroz srpsku prestonicu. Za ljubitelje motorizovanih dvotočkaša organizovana je i izložba Savamala na dva točka, u saradnji sa Društvom starosedelaca i ljubitelja Savamala, na kojoj su ponosni vlasnici unikatnih motora predstavili svoje moćne mašine, a bendovi svojim nastupima dodatno dočarali duh rokenrola.

Neizostavni deo programa bile su i aktivnosti posvećene najmlađima. Plato ispred zgrade BW Residences pretvoren je u pozornicu drugog velikog BrainOBrain dečijeg festivala, u okviru kog su se mališani zabavljali sa svojim vršnjacima, učestvovali u kreativnim radionicama i uživali u sportskim animacijama i umetničkim nastupima. Počasna gošća festivala bila je i slavna glumica Branka Veselinović, doživotni ambasador Unicefa, a mališani su na ovoj manifestaciji imali prilike da upoznaju i mladog dečijeg glumca Petra Novićevića.

 

Kontakt
Povratak na vrh