Izložba „Art Lover“ Vuka Vučkovića

Izložba „Art Lover“ Vuka Vučkovića

Izložba apstraktnih slika poznatog domaćeg umetnika Vuka Vučkovića, pod nazivom „Art Lover”, otvorena je u Galeriji Štab u prizemlju Galerije Belgrade.

Vučković je želeo da ovom serijom predstavi celokupan razvoj apstraktne umetnosti, dodajući lični pečat. Stilski, radovi predstavljaju kombinaciju raznolikih stilova i tehnika, kao što su akcioni ekspresionizam, enformel, opart, strit art, popart i mnogi drugi, još nedefinisani, pravci savremene umetnosti. Na izložbi će biti predstavljene i apstraktne slike velikog formata iz umetnikove serije „Kosmički predeli“, nastale tokom prethodnih godinu dana.

„Celokupan opus apstraktnih slika podeljen je u dve serije – ‘Kosmički predeli’ i ‘Art Lover’. One zajedno predstavljaju moj pokušaj da vizuelno predstavim stanje svesti u datom trenutku, s namerom da bez jasnih insinuacija gledaocu ostavim slobodan prostor da pronađe značenje po sopstvenom senzibilitetu. Za mene rad na ovoj seriji predstavlja svojevrsno istraživanje različitih mogućnosti upotrebe tehnika i poteza. Težim ka izazivanju snažnog vizuelnog utiska“, rekao je Vuk Vučković.

Galerija Belgrade je destinacija koja širom otvara vrata za umetnost sadržanu u svakom njenom segmentu – od jedinstvene arhitekture, dizajna enterijera, preko umetnosti zabave, šopinga, kulinarstva, pa sve do kulturnih dešavanja koje se odvijaju u najvećem tržnom centru u regionu, na samoj obali Save. 

Izložba Vuka Vučkovića je deo kulturno-umetničke inicijative BW Kvart, pokrenute pre dve godine.

Kontakt
Povratak na vrh