NOVA GODINA U BEOGRADU NA VODI – I NAJLEPŠI PROVOD I UŠTEDA ENERGIJE

NOVA GODINA U BEOGRADU NA VODI – I NAJLEPŠI PROVOD I UŠTEDA ENERGIJE

Praznična atmosfera, pozitivna energija i euforično raspoloženje osećaju se na svakom koraku, inostrani gosti polako pristižu i sve je u znaku iščekivanja najluđe noći, koju će obeležiti spektakularan vatromet sa Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu, i koncert popularnih domaćih izvođača na platou pored Starog savskog mosta. U Savskom parku u toku je jedno od najlepših prazničnih dešavanja u gradu – festival Zimska bajka sa obiljem programa, dobre hrane, još bolje muzike i magije za sve uzraste i ukuse. Pored toga, Galerija, najveći šoping centar u regionu, otvorio je vrata Novogodišnjeg sela, praznične čarolije namenjene najmlađim posetiocima.

I tokom praznika, Belgrade Waterfront, kao društveno odgovorna i ekološki osvešćena kompanija, vodi računa o uštedama energije i primenjuje inovativne metode u svim aspektima poslovanja.

U Savskom parku, za potrebe Zimske bajkepostavljeno je ekološko osvetljenje. Premium ECO LED tehnologija koja se koristi za stvaranje svetlosne čarolije ostvaruje najmanju potrošnju energije na svetu, pa tako pet kilometara lampica koje krase ovu postavku ukupno troši svega 2,5KwH, što je potrošnja jednaka jednoj grejalici! Ovakva tehnologija ostvaruje uštede struje veće od 75% u odnosu na standardnu rasvetu. Stogo vodeći računa o potrošnji električne energije, rasveta se u Savskom parku uključuje u 16, a gasi u 23 časova.

Posebna po mnogo čemu, Galerija se izdvaja i po specijalnom krovu od providne ETFE membrane, pa se, za razliku od drugih šoping centara, po sunčanim i vedrim danima rasveta gasi u njenim ulicama, čime se ostvaruju značajne uštede struje. LED osvetljenje u Galeriji se u noćnom režimu smanjuje sa 30 na 20 odsto, pojedine pokretne stepenice se automatski pokreću samo kad neko želi da ih koristi, a u hodnicima je temperatura smanjena za 1°C kako bi se ostvarile dodatne uštede struje.

Medija fasada Kule Beograd, novog simbola prestonice, na kojoj se već duže vreme emituju jedinstvene projekcije povodom obeležavanja značajnih datuma i događaja, sastoji se od LED sijalica koje su energetski efikasne i izuzetno dugotrajne.

Oslanjanjem na najinovativnija tehnološka rešenja i preduzimanjem konkretnih mera u cilju optimalne potrošnje energije, kompanija Belgrade Waterfront posetiocima i gostima iz inostranstva pruža nezaboravan praznični provod i omogućava im da uživaju u magiji praznika i ove zime. Zato, zakoračite u našu Zimsku bajku i uživajte u prelepom ambijentu Beograda na vodi, koji donosi najlepše boje, ukuse i mirise praznika.

Kontakt
Povratak na vrh