Ukusi Srbije na Sava Promenadi

Ukusi Srbije na Sava Promenadi

Više od 70 izlagača iz svih delova Srbije prezentovalo je turističke i gastronomske potencijale krajeva iz kojih dolaze

Leto je pravo vreme za druženje uz dobru hranu, a Beograđani i gosti Beograda za to su imali prilike 23. i 24. juna na Sava Promenadi, gde su uživali u ukusima srpskih tradicionalnih specijaliteta na festivalu hrane i pića „Serbika“.

Sava Promenada je i ovog vikenda svim posetiocima priredila užitak i opuštanje pored reke uz najlepše specijalitete iz svih krajeva Srbije. Uz fantastičnu scenografiju koja oslikava podelu Srbije po regionima, više od 70 izlagača iz svih delova Srbije prezentovalo je turističke i gastronomske potencijale krajeva iz kojih dolaze, a posetioci su imali prilike i da probaju tradicionalne ukuse Srbije – od leskovačkog roštilja sa juga do štrudle sa makom i riblje čorbe iz Vojvodine.

Prisutni su, pored vrhunskih jela, uživali i u mnoštvu zanimljivih događaja, kao što su gastronomski vremeplov „Srbija kroz vekove“, beogradski „street food“ i razne edukativne radionice, ali i u bogatom muzičkom programu.

Ova manifestacija organizovana je prvi put, ali sudeći po broju posetilaca koji su preplavili Sava Promenadu, mogla bi da preraste u lepu gastronomsku tradiciju.

 

Kontakt
Povratak na vrh