Novogodišnji spektakl na Kuli Beograd

Novogodišnji spektakl na Kuli Beograd

Spektakl svetskog renomea! Tako se ukratko može opisati doček 2024. godine u Beogradu na vodi, koji je muzičko-scenskim performansom u „najluđoj noći“ još jednom potvrdio zašto s ponosom nosi epitet destinacije svetske klase sa najboljim novogodišnjim proslavama.

Neposredno pred istek 2023. godine, na Kuli Beograd emitovana je specijalna novogodišnja projekcija praćena igrom moćnih lasera, a kada je na medija fasadi odbrojana i poslednja sekunda stare godine sa najviše zgrade u Srbiji i regionu priređen je pravi svetlosno-pirotehnički spektakl svetskih razmera, kakav se retko viđa na našim prostorima.

Osim što je ispaljivan sa čak 20 spratova Kule Beograd, novog simbola srpske prestonice, višeminutni vatromet bio je priređen i na čitavoj novobeogradskoj obali Save, sa Gazele i Starog savskog mosta. Ovaj impresivni vizuelni šou dodatno je uveličala i muzika specijalno komponovana za ovu priliku, kroz koju su se preplitali nacionalni muzički motivi.

Nakon što su se zagrejali uz pesme Sare Jo i horski zapevali hitove Frajli, posetioci su zapljusnuti neverovatnom energijom koju su sa bine emitovali majstor trube Dejan Petrović i njegov čuveni Big bend. Uz njihove trubačke bravure, 2024. je dočekana u velikom stilu.

Nezaboravni multimedijalni performans na Sava Promenadi, čiji su kadrovi obišli čitavu planetu i na najlepši način predstavili Srbiju i njenu prestonicu, organizovan je u saradnji sa vrhunskim profesionalcima iz domaće firme Pyro Team, koja iza sebe ima više od 3.000 ispaljenih vatrometa. Podršku im je pružila renomirana francuska kompanija Groupe F, koja je sa svojom pirotehnikom učestvovala u mnogobrojnim proslavama dočeka Nove godine na Burdž Kalifi u Dubaiju, na zvaničnim ceremonijama otvaranja i zatvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru 2022. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Kontakt
Povratak na vrh