Zlatni olimpijac Davor Štefanek vežbao sa posetiocima Sava Promenade

Zlatni olimpijac Davor Štefanek vežbao sa posetiocima Sava Promenade

Sava Promenada je proteklog vikenda bila centar sportskih dešavanja namenjenih najmlađima. Rvač Davor Štefanek, koji nas je u Riju obradovao zlatnom olimpijskom medaljom u rvanju grčko–rimskim stilom, družio se sa posetiocima ovog beogradskog šetališta.

Najmlađi, ali i oni nešto stariji, imali su priliku da se fotografišu sa šampionom, da dobiju njegov autogram, ali i da učestvuju u javnom treningu i saznaju male tajne zlatnog srpskog rvača. Štefanek je posetiocima Sava Promenade pokazao osnovne elemente rvačke veštine, nakon čega je usledila i kolektivna demonstracija vežbanja na obali Save, uz sparing u simulaciji borbe Davora Štefaneka sa partnerom.

Za beogradske osnovce bilo je organizovano takmičenje u više disciplina: povlačenje užeta, trka u džakovima, sprint na rukama, brzo osvajanje penjalice, rešavanje izazova slagalice sa motivima Beograda na vodi. Štefanek je sve vreme ostao uz male takmičare, bodreći ih i savetujući ih kako da stignu do pobede.

„Drago mi je što sam danas na Sava Promenadi mogao da upoznam školarce sa osnovama rvanja. Nadam se da će se neki od njih jednog dana naći na borilištima nekih od najprestižnijih takmičenja“, izjavio je Davor Štefanek.

Olimpijski šampion naglašava da su reprezentativci svojevrsni ambasadori svoje zemlje.

„Posebno mi je drago što vidim da naši gradovi, posebno Beograd, sve više liče na svetske metropole. Iznenađen sam koliko je deo Beograda uz Savu promenio izgled i kako se Belgrade Waterfront brzo gradi. Voleo bih da je više mesta u Srbiji poput Sava Promenade, gde građani mogu da vežbaju na otvorenom, voze bicikl, trče, jer je sport najbolji način da decu naučimo pravim vrednostima“, kaže naš proslavljeni sportista.

Davor Štefanek je srpski reprezentativac i naš najuspešniji rvač u grčko–rimskom stilu. Svetski je šampion iz 2014. godine, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2015. godine i olimpijski šampion na nedavno održanim igrama u Riju. Naš najuspešniji rvač osvojio je i četiri medalje na šampionatima Evrope, kao i dva odličja na Mediteranskim igrama. Njegovi uspesi, kao i učešće u programima namenjenim demonstraciji osnova rvanja deci, umnogome doprinose afirmaciji rvačkog sporta kod najmlađih.

 

Kontakt
Povratak na vrh