Drugi Belgrade River Fest u znaku spektakularnih  nastupa svetskih muzičkih diva

Drugi Belgrade River Fest u znaku spektakularnih nastupa svetskih muzičkih diva

Drugi po redu letnji festival Belgrade River Fest obogatio je kulturnu ponudu Beograda i na obalu Save doneo još jednu zadivljujuću muzičku rapsodiju, te nema sumnje da će ove dve tople junske večeri domaći posetioci i strani turisti nositi još dugo u sećanju.

Prve večeri Belgrade River Festa – kojom je obeležen 21. jun – Svetski dan muzike – nastupili su najveća operska diva današnjice, sopran Ana Netrebko, njen suprug i slavni tenor Jusif Ejvazov i proslavljeni srpski bariton Željko Lučić, u pratnji Simfonijskog orkestra i Hora Radio-televizije Srbije. Više od 160 umetnika na bini, članova orkestra i hora poklonilo se u velelepnoj koncertnoj dvorani na otvorenom pred nekoliko hiljada posetilaca, koji su ih ispratili glasnim ovacijama i zadovoljnim osmesima. Ovaj trojac izveo je neke od najčuvenijih operskih arija, a na vrhuncu koncerta Ana Netrebko je bosa zaigrala u svoj svojoj gracioznosti, ostavljajući publiku gotovo bez daha.

Vrhunska organizacija, elegancija i prefinjenost prostora na kojem je događaj organizovan i božanstvena muzika doprineli su tome da ovo veče postane magija koju je teško prepričati i zbog koje su se mnogi ježili, plakali i plesali do duboko u noć.

Pre nastupa upriličen je koktel za sve posetioce koji su prošetali crvenim tepihom po platou ispred Geozavoda i da uživaju u vinima renomiranih domaćih vinarija. Priliku da uživaju u jedinstvenom spektaklu kakav se retko viđa na našim prostorima nisu propustile ni mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta umetnosti. Kraj veličanstenog nastupa obeležen je nezaboravnim vatrometom na zvezdanom nebu iznad Save.

Mnogobrojna publika uživa u spektakularnom vatrometu na Belgrade River Festu.

Kombinujući sefardski sevdah, džez, flamenko i melanholične ritmove orijenta u svom raskošnom glasu, Jasmin Levi, jedna od najvećih svetskih zvezda world muzike, spektakularnim nastupom na platou iza Geozavoda spustila je zavesu na ovogodišnji Belgrade River Fest, prestižni muzički festival na obali reke.

Magična mediteranska noć u Beogradu na vodi protekla je u znaku dirljive emocije Jasmin Levi, koja je uz pratnju virtuoznih muzičara svojim moćnim glasom i upečatljivim šarmom osvojila srca beogradske publike. Nekoliko hiljada okupljenih gledalaca aplauzom je pozdravljalo svaku njenu numeru, a celokupan muzički spektakl upotpunjen je višeminutnim vatrometom koji je obasjavao Sava Promenadu i očarao sve prisutne.

Dovođenjem svetskih muzičkih imena čiji su nastupi rezervisani za najprestižnije muzičke dvorane, srpska prestonica se svrstava u rang kosmopolitskih gradova koji iz godine u godinu privlače sve veću pažnju posetilaca iz regiona i šire i postaje nova prvoklasna umetnička destinacija sa koje domaći i strani gosti nose neke od najdirljivijih uspomena, obojenih predivnim emocijama koje samo muzika može da donese.

Kontakt
Povratak na vrh