BEOGRAD POD SVETLIMA KULE

BEOGRAD POD SVETLIMA KULE

Svaki grad ima svoju istoriju, kulturu i simbole koji isprepletani modernim duhom i arhitekturom čine neraskidivu celinu koja u godinama koje dolaze ispisuje neke nove stranice života u beogradskoj prestonici. 

Novi simbol grada – Kula Beograd

Tokom svoje duge istorije, Beograd je odolevao vremenima i svaki put postajao još lepši i očaravajući. Sve te različitosti i lica Beograda koja je teško prepoznati na slikama iz prošlih vremena čine da on danas bude to što jeste – destinacija koja nudi spoj izuzetne prošlosti i sadašnjosti. Novi simbol grada koji su svi nestrpljivo iščekivali, svoju premijeru doživeo je 31. decembra, u novogodišnjoj noći. Veličanstvena Kula Beograd zasijala je u punom sjaju kada je pušten osmominutni vatromet isprepletan laserskim zracima i svetlosnim efektima. Jedinstveni šou propraćen muzikom posebno komponovanom za ovu priliku i inspirisanom domaćim nasleđem i tradicijom, učinio je ovaj događaj jedinstvenim za sve prisutne. Usled novogodišnjeg dočeka, predstavljen je i završetak radova na fasadi Kule Beograd, arhitektonskog remek-dela na obali Save, što predstavlja upečatljiv početak 2022. godine.

Kula Beograd – za jedinstvena iskustva

Svaki grad ima ono čime se ponosi. Bogastvo koje Beograd pruža ogleda se u svim prošlim vremenima koja su od njega stvorila ovo što je danas. Ali tu su važni i ljudi. Oni su neizostavni deo celokupne slike i doživljaja grada. Za nas srbe kažu da smo gostoljubiv narod, ljubazan, nasmejan i prijateljski nastrojen. Upravo zbog toga, turisti uživaju u obilasku najpoznatijih destinacija i kulturne baštine grada, kao i druženju sa lokalcima. U Beogradu, ali i ostalim gradovima u Srbiji, ljudi znaju kako da iskoriste svaki slobodan trenutak, znaju da uživaju u malim stvarima, popodnevnom ispijanju kafe, šetnji pored reke ili jednostavno provođenju vremena sa porodicom. Ono što je od skoro postao glavni simbol grada jeste Kula Beograd, najviša zgrada u regionu koja se proteže na 168 m visine sa izvanrednim pogledom na reku Savu i istorijski dragulj Beograda – Kalemegdansku tvrđavu. Sama Kula deo je novog dela grada – Belgrade Waterfront-a, monumentalnog projekta vrednog 3 milijarde dolara, kojim nastaje novo gradsko jezgro i nova međunarodna destinacija.

Najbolje od života u prestonici

Kulu Beograd odlikuje izvrsni dizajn koji se oslikava u svakom detalju. Stanovi pružaju izuzetnu funkcionalnost i predstavljaju oazu mira za one koji veći deo dana provode u srpskoj prestonici. Pažljivo odabrana umetnička dela, teksture i materijali u celom objektu, inspirisani su rekom Savom i duhom Beograda. Sama građevina sastoji se od 42 sprata i predstavlja najviše dostignuće savremenog graditeljstva koje oslikavaju spektakularni vidikovci, prestižni restorani i usluge luksuznog lanca hotela St. Regis. Ono što je interesantno kako za buduće stanare, tako i posetioce je vidikovac koji se proteže do najistaknutijih delova grada. Mir, povetarac, pogled koji oduzima dah – nije li to ono u čemu bi svako uživao?

St. Regis stanovi

Prvi St. Regis hotel otvoren je u Njujorku davne 1904. godine na Petoj Aveniji, najluksuznijem delu grada. Osnivač je bio John Jacob Astor IV, a sama ideja je bila da ovo bude mesto na kom se spajaju luksuz i komfor, namenjen gospodi i njihovim porodicama. Do današnjih dana hotel je zadržao svoj kvalitet i reputaciju, i postoji na čak 49 lokacija u svetu. St Regis pažljivo bira najatraktivnije lokacije za otvaranje hotela, stoga predstavlja veliki prestiž što su upravo u Beogradu pronašli jedinstveno mesto za ovaj poznati brend. U Kuli Beograd postoji čak 220 brendiranih St. Regis stanova koji pružaju potpuno novi doživljaj života u prestonici. Prvih 12 spratova predviđeno je za hotel The St. Regis Belgrade, dok će se od 14. do 39. sprata prostirati prvi St. Regis brendirani stanovi u Evropi. Više od 10 liftova koji će se kretati brzinom od oko 6m/s prevoziće posetioce do vidikovca na vrhu Kule Belgrade, odakle se pruža spektakularan pogled na srpsku prestonicu. Novi simbol Beograda može se pohvaliti i najnaprednijom građevinskom tehnologijom i upotrebom vrhunskih materijala. Celokupna fasada biće sastavljena od skoro 14000 staklenih i drugih panela koji će je učiniti prepoznatljivom u celom svetu.

Kula Beograd kao turističko odredište

Značaj Kule Beograd za sve stanovnike glavnog grada izuzetno je velik. Iako mnogi nisu toga svesni još uvek, Kula će već u narednim godinama postati oličenje grada i jako važna turistička atrakcija. Ono što je Burj Khalifa za Dubai, to će Kula biti za Beograd –  prozor u svet. Za sve velike i napredne gradove, ovakvi neboderi su odraz prosperiteta i napretka. Ispred same Kule biće izgrađen plato koji je predviđen da bude centar okupljanja i svih drugih važnih dešavanja. Život ili sama poseta Belgrade Waterfront-u za mnoge ljude predstavlja neko novo i jedinstveno iskustvo u gradu. Izuzetna arhitektura, dosta zelene infrastrukture, blizina reke, atraktivnih sadržaja i tržnog centra Galerija nude čitav niz zanimljivosti za svakoga. Ono što ćemo naučiti da cenimo jeste da pored svih važnih istorijskih i kulturnih destinacija u našem gradu, Kula Beograd biće zaštitni znak koji ćemo sa divljenjem pokazivati svetu.

Ona je mesto gde nastaje novo doba, gde se rađa sreća i stvara budućnost!

Kontakt
Povratak na vrh