KAKO KUPITI NEKRETNINU BEZ STRESA?

KAKO KUPITI NEKRETNINU BEZ STRESA?

Kupovina nekretnine za mnoge ljude predstavlja pravu prekretnicu u budućem životu, ali i izuzetno stresan proces ukoliko uzmemo u obzir sve zahteve koji se prilikom kupovine nižu jedan na drugi. Ipak, postoje načini da bez velikog stresa dođete do svoje idealne nekretnine.

Ponuda i prodaja stanova

Industrija nekretnina dosta je napredovala u poslednjih nekoliko godina, posebno u tehnološkom smislu. Mogućnosti koje je sa sobom doneo internet, učinile su kupovinu nekretnina dosta lakšom, ali isto tako sve veći broj agencija za nekretnine koje poseduju svoje sajtove, društvene mreže i druge kanale komunikacije, u potpunosti menja pravila igre u poslovanju. Taj način poslovanja u mnogome može ići u korist vašoj kupovini, ali isto tako sa velikim tržištem i načinima pronalaska nekretnine, bivamo zarobljeni između izbora kome nema kraja. Stoga, jako je važno da pre najveće kupovine u životu, obratite pažnju na sve detalje, kao i odredite svoje prioritete. Pored uvida u cene, na nekom od pouzdanih sajtova za prodaju nekretnina možete koristiti i razne filtere kao što su lokacija, vrsta grejanja, tip gradnje i pročitati detaljne opise za svaki stan oglašen na prodaju. Time ćete značajno smanjiti vreme kupovine, ali i stres svesti na mimimum.

Odredite svoje prioritete

Vaše želje i težnje samu kupovinu mogu učiniti lakšom ukoliko već na početku shvatite da je identifikovanje onoga što želite pola puta do pronalaska nekretnine kakvu ste zamislili. Definišite kakvu vrstu imovine tražite: porodičnu kuću, stan ili montažnu kuću. Da li želite više kvadratnih metara ukoliko planirate proširenje porodice? Dok istražujete razmotrite svaki od kriterijuma i unesite sve što želite da ima vaš budući dom u pisanoj formi. Da li vam odgovara etažno ili podno grejanje? Više vam se dopada novogradnja ili starogradnja? Da li je važno da imate lift u zgradi, interfon i video nadzor? Kada imate odgovore na ova i slična pitanja, onda suzite pretragu u skladu sa tim odgovorima i pogledajte koliko koštaju stanovi koji poseduju sve karakteristike koje su vama značajne. Uporedite cene stanova na različitim lokacijama i razmotrite koja ponuda najbolje zadovoljava vaše potrebe i odgovara vašem budžetu. Na ovo posebno treba obratiti pažnju kako biste život u novom domu mogli da organizujete u skladu sa porodičnim afinitetima i slobodnim vremenom koje svaki član porodice treba za sebe.  Na kraju, obratite pažnju na komšiluk i porazgovarajte sa njima kako biste uvideli njihovo zadovoljstvo kada je u pitanju život u određenom kvartu ili zadovoljstvo investicijom.

Sagledajte finansijske mogućnosti

Kupovina stana na kredit, od investitora, u izgradnji, novogradnji ili starogradnji. Šta god bio vaš izbor, važno je da prvo krenete od definisanja budžeta. Pažljivo proračunajte svoje finansije i definišite koliko možete da uložite. Budite sigurni u to koliko možete da potrošite i koliko veliki kredit možete da podignete. Takođe, ako kupujete stan u starogradnji, imajte na umu da ćete možda morati da uložite u njegovo renoviranje. Rasporedite budžet i izdvojite posebno novac za opremanje i adaptaciju stambenog prostora za život. Briga oko finansija, visine rate stambenog kredita, pratećih troškova, kao i troškova održavanja stana neki su od glavnih faktora koji svaku kupovinu nekretnine čine napornom i opterećujućom. Ipak, ova računica kasnije će vam pomoći da se orijentišete i ne odete predaleko od cilja. Sasvim je normalno ukoliko ispoljavate  zabrinutost oko toga da li i šta možete priuštiti svojoj porodici. Stoga, opeterećenje izbegnite dobrim planiranjem budžeta i razmatranjem svih opcija, od kojih je jedna podizanje stambenog kredita. Sve one koji planiraju kupovinu stana u novogradnji obradovaće informacija da su u ponudi krediti napravljeni ekskluzivno za stanove u Beogradu na vodi. Pozajmicu banke možete da dobijete u ranoj fazi izgradnje zgrade, i to po mesečnoj rati već od 499 evra. Ova olakšica je značajna jer se po standardnoj proceduri krediti odobravaju tek kada je zgrada 60% do 80% završena.

Potražite pomoć stručnjaka i prijatelja

Nakon što ste odlučili kakav stan želite, pronašli deo grada koji vam odgovara, kao i odabrali način plaćanja, još uvek vas deli dug put do useljenja. Prikupljanje dokumentacije, izračunavanje kamatne stope, procena vrednosti nepokretnosti, samo su neki od termina koji vas mogu zbuniti i opet učiniti proces stresnim. Ukoliko dođe do toga,  potražite stručnu pomoć agenta za prodaju nektretnina ili bankara. Agenti Belgrade Waterfront-a, upoznaće vas sa načinom života u ovom kvartu, pomoći da pronađete idealnu nekretninu za sebe, ali i ponuditi način plaćanja shodan vašim mogućnostima. Konsultacije sa stručnjacima mogu vas poštedeti bespotrebnog stresa i birokratske „gužve“. Još jedan od saveta jeste i pomoć prijatelja koji potpuno objektivno može sagledati situaciju i pomoći u odabiru stana. Razmislite o tome koliko podrške i fleksibilnosti vam je potrebno, i u skladu sa tim koga želite kao pomoć pri kupovini. Prilikom upoznavanja sa izborom stanova u Beogradu na vodi, imaćete priliku da sa prijateljem posetite neki od restorana i kafića na Sava Promenadi, i da uz lepotu reke i zelelnila razbistrite glavu, oslobodite se stresa i porazgovarate o daljim koracima.

Benefiti života u Belgrade Waterfront-u

Svako od nas ima različite ciljeve i težnje, ali je sigurno da uvek želimo da za svoj novac dobijemo kvalitet i život kakav smo zamislili uz to. Belgrade Waterfront prati svetske trendove stanovanja i organizovan je tako da su stanarima svi neophodni sadržaji na dohvat ruke. Sava Promenada sa brojnim kafićima i restoranima, Galerija sa više od 200 prodavnica Kula Belgrade, budući simbol grada, nalaze samo par minuta šetnje. Najmodernija gradska četvrt idealna je i za porodice, jer se u blizini svake zgrade nalaze vrtić, parkovi i igrališta za mališane. Jedan od najbitnijih kriterijuma prilikom izbora je kvalitet gradnje za koji ćete platiti. Ozbiljna investicija, kao što je kupovina stana, traži i ispunjenje svih standarda koje ste postavili. Birate dugoročno, potrudite se i da izaberete najbolje u skladu sa svojim mogućnostima. Savremena elektrika, moderni sistemi grejanja, smart living koncept, korišćeni materijali, ekološki održivo stanovanje i naselja usmerena da svakodnevni život učine lakšim, neprocenjiva su prednost.

Kontakt
Povratak na vrh