KAKO USPEŠNO INVESTIRATI NA DALJINU?

KAKO USPEŠNO INVESTIRATI NA DALJINU?

Svi imamo jedinstvenu finansijsku situaciju, pa tako najbolji način za ulaganje novca zavisi od ličnih preferencija, ali i trenutnih i budućih finansijskih okolnosti. Kako biste detaljno izradili finansijski plan i izabrali najbolji način investiranja za vas, ispratite sledeće korake.

ODVOJITE VREME ZA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA

Ukoliko je vaše tržište skupo ili jednostavno nije pogodno za dugoročno investiranje, pronalaženje imovine za kupovinu negde van granica je odličan izbor. Pored toga, najvažniji deo ulaganja u nekretninu na daljinu je odabir lokacije. Pokušajte da investirate u investiciju koja se nalazi na vama poznatoj lokaciji. Možda imate porodicu, prijatelje ili ste posetili neku drugu zemlju. Teže je investirati u potpuno nepoznato mesto, ali ne i nemoguće. Pri odlučivanju o lokaciji za kupovinu nekretnine za iznajmljivanje mora se uzeti u obzir mnogo faktora, a da biste odabrali pametno, nemojte hitro donositi odluke, već odvojite vreme koje ćete posvetiti pomnom i analitičkom proučavanju tržišta. Obratite pažnju na sve aspekte koje dobra investicija treba da ima, počevši od lokacije, samog kvaliteta gradnje, povezanošću sa glavnim tačkama grada i organizacije života u naselju gde se nekretnina nalazi. Procenite koje su vam stavke najbitnije. Da li je to lokacija ili ste više fokusirani na luksuz same nekretnine? Tragajte sve dok ne pronađete baš ono što ste zamislili i posmatrajte dvostruko: stan koji sada kupite u nekom momentu možete dati u najam. Na kraju, kada se odlučite za to, proverite tuđa iskustva i uverite se u pouzdanost svog ulaganja.

PRONAĐITE DOBROG AGENTA I MENADŽERA

Praktično će biti nemoguće da sami pronađete, kupite i upravljate investicijama iz druge države. Dugoročno ćete više uštedeti ukoliko pronađete lokalne profesionalce koji poznaju tržište. Trebaće vam sjajan tim koji će za vas obaviti kupovinu i iznajmljivanje nekretnina na daljinu. Kako ćete verovatno vrlo često biti geografski udaljeni od svoje nekretnine, važno je da ona uvek bude u “sigurnim rukama” i da tu ne pravite kompromis. Dobro upućeni, organizovani i profesionalni agenti mogu za vas obaviti veliki deo praktičnih i administrativnih poslova. Postarajte se da osoba koju angažujete bude od poverenja, sa dobrim preporukama, iskustvom i spremnošću da preuzme odgovornost u vašem odsustvu. Pogrešku ćete izbeći jasnim definisanjem zaduženja svog agenta ili menadžera i postavljanjem granica i ovlašćenja. Bilo da daje podršku pri procesu investiranja i kupovine ili tokom iznajmljivanja i upotrebe nekretnine, vrednost ovakvog saradnika je nezamenljiva.

IZRAČUNAJTE KAKO DA NEKRETNINA RADI ZA VAS

Vaša nekretnina trebalo bi da svakog meseca donosi zaradu, nakon što su svi troškovi, poput računa i poreza, isplaćeni. Ukoliko mesečne i godišnje sume svih neizbežnih troškova ne daju dobru računicu i ne vraćaju novac nazad, krenite iz početka. Ova računica zapravo je najvažnija polazna tačka pri svakoj, a pogotovo investiciji na daljinu. Sagledajte i sve moguće nepredvidive situacije i birajte tako da stan koji kupujete “radi” za vas. Sa nekretninom uvek treba da ste u dobitnoj poziciji! Nije važno samo posmatrati novčani tok prilikom donošenja odluke o području u koje treba ulagati, već i lokalnu ekonomiju. Nekada će veoma male izmene u kriterijumima pri kupovini doneti veću finansijsku sigurnost i obezbediti veću dobit. Kupovina imovine van države veliki je izazov. Međutim, to je jedini način na koji neki investitori mogu pronaći svojstva koja dovode do krajnjeg cilja. Dobro procenite sve troškove posedovanja imovine na daljinu i izvedite računicu tako da budete uvek u plusu!

ŠTA JE VAŽNO DA ZNATE

Pre pojave interneta bilo je gotovo nemoguće znati u šta se upuštate. Internet je promenio igru kada je reč o lakšem prikupljanju potrebnih informacija. Skoro da ne postoji ono što ne možete saznati uz malo pretraživanja. Bilo da se radi o reputaciji osobe koju želite da angažujete, iskustvima stanara ili kiriji koju možete očekivati, vrlo brza pretraga može pružiti mnoštvo dragocenih informacija. Internet je promenio čitav aspekt ulaganja na daljinu, kao i ulaganja u nekretnine uopšte. Procene stanarine možete pronaći lako putem raznih sajtova koji čine preliminarnu pretragu brzom i lakom. Jednostavnim upisivanjem adrese potencijalnog objekta sa brojem spavaćih soba, možete saznati šta da očekujete od budućeg profita. U prošlosti niste imali pojma kako može da izgleda stambeni objekat ukoliko niste putovali da ga vidite. Ko danas želi da putuje hiljadama kilometara da vidi stanje stambenog objekta? Sa današnjim modernim pametnim telefonom i uz angažovane agente, ne morate. Obezbedite na svakom koraku sigurnost investiranja!

IZABERITE NAJBOLJU LOKACIJU

Ići u susret svim, pa i skrivenim potrebama čoveka, danas je ključ za uspeh i ima cenu koju su mnogi spremni da plate. Investiranje u stan u Beogradu predstavlja najsigurniju odluku, koja može da generiše pasivne prihode čak i u narednih nekoliko decenija. Trend rasta cene kvadrata, kao i velika potražnja za stambenim i poslovnim objektima u Beogradu, čini odluku o kupovini najbezbednijom i najsigurnijom. Među najpopularnije vrste izdavanja stanova spadaju izdavanje na dan, izdavanje na duži vremenski period i izdavanje u poslovne svrhe. Ono što je zajedničko za sve stanove ovog projekta je da su zahvaljujući kvalitetu i lokaciji veoma traženi, kako među domaćim, tako i među stranim državljanima. Za porodice sa decom od ključne važnosti je blizina obdaništa, parka i dečijih igrališta, dok će odrasli će ceniti blizinu marketa, restorana, kulturnih sadržaja i tržnog centra Galerija koji se nalaze u okviru kvarta. Usluge namenjene samim stanarima formirane su upravo vodeći se njihovim potrebama, tako da sve zgrade imaju podzemne garaže koje su posebno bitne ukoliko kupujete stan u glavnom gradu. Beograd na vodi nudi sve pomenuto, ali i druge benefite kao što je blizina reke Save uz aktivnosti koje tamo možete pornaći. Pored posebnih pogodnosti za investitore i odličnih cena po kvadratu, ovaj nesvakidašnji kompleks izdvaja se zbog atraktivne lokacije, arhitektonske jedinstvenosti i organizacije života unutar jednog jezgra. Idealne za ulaganje i investiranje u čvrstu budućnost, stambene jedinice u Beogradu na vodi nude komfor, lagodnost i luksuz življenja.

Kontakt
Povratak na vrh