MOŽE LI VAŠ DOM PRUŽITI POTREBAN PROSTOR ZA RAD?

MOŽE LI VAŠ DOM PRUŽITI POTREBAN PROSTOR ZA RAD?

Iako je ceo svet bio optimističan, pandemija još traje, a mnoge firme i pojedinci nastavili su da rade od kuće. Svaki povratak u kancelariju se odlaže, a naši poslovni i privatni životi sada stanuju pod istim krovom.

Da li su i naši domovi na visini zadatka? 

Rad „na daljinu“ kao donosilac promena

Iznenadna pojava pandemije izmenila je planetu i primorala nas da na mnoge načine promenimo svakodnevnicu. Kancelarije su, kao ćelije organizacione strukture rada, sticajem okolnosti potpuno izgubile svoju vrednost. Veliki broj biznisa pronašao je i pokrenuo model online poslovanja. Sastanci i kolegijumi preselili su se na digitalne platforme za komunikaciju, a gotovo sve aktivnosti i segmenti rada dobili su svoju e-dimenziju. Počevši od proste organizacije dana i dinamike samog rada, poslovni aspekti života su se transformisali i pokrenuli čitav niz drugih promena. Dnevne sobe i kuhinje preko noći su postale kancelarije, a dnevni ritam prilagodio se poslu u izmenjenoj verziji: na posao ne idemo, posao je kod kuće. Za one koji svoj radni staž „troše“ u kancelariji sa kolegama i u timu, ovaj scenario doneo je potrebu za nizom prilagođavanja, od kojih mnoga nisu bila jednostavna. Obavljanje važnih poslovnih zadataka u punoj kući ili sa decom koja neprestano traže pažnju, bio je veliki izazov i svojevrstan test strpljenja, tolerancije i veština organizacije.

Kancelarija u kući kao izazov i potreba

Da biste u nekom kutku svog doma napravili „kancelariju“ potrebna je improvizacija koja uključuje reorganizaciju životnog prostora. Udobna stolica i radna površina za računar, planer i šolju kafe, osnovni su uslovi u novom režimu rada. Dobro svetlo, blizina utikača, deo stana u kom ne ometate druge ukućane, ali ni oni vas… jasno je da poduhvat nije lak. 

Za mnoge zaposlene, obavljanje posla u kućnim uslovima uticalo je na doživljaj životnog prostora i onog što od njega traže, ali i stvorio veći apetit za kućnom kancelarijom. Dok neke kompanije odlažu povratak timova u kancelarije, druge odlučuju da u godinama koje dolaze ipak ostanu potpuno udaljene. 

Razloga za razmišljanje o većem životnom prostoru ima na pretek, a oni su nepobitni i potpuno argumentovani. Rad od kuće više nije faza čiji završetak očekujemo, on je postao potreba i stvarnost koja traži jasnu akciju koju je najbolje preduzeti što pre. Pokušavši da od nekih prostorija u svom domu naprave malu pisarnicu i tiho, adekvatno mesto za rad, mnogi su uvideli da trud ipak nije imao mnogo zadovoljavajućih rezultata. Nedostatak adekvatnih uslova za rad u sopstvenom domu naveo je na zaključak: potrebna nam je izdvojena prostorija koja će biti namenjena isključivo poslu. U skladu sa situacijom koja ne jenjava, treba iskoristiti trenutak i investirati u veći životni prostor!

Poslovanje u kućnim uslovima kao benefit

Sećate li se „starog života“ i ranojutarnjih časova kada vam je sam zvuk alarma stvarao teskobu u stomaku, a činjenica da je sutra ponedeljak unosila anksioznost? Ustajući za posao koji je od vas daleko samo nekoliko koraka, dobijate sasvim drugačiji doživljaj radnih obaveza, a lagodni osećaj slobode raste. Kratke pauze – inače preporučljive zbog poboljšanja fokusa i koncentracije – možete iskoristiti da obavite jednostavne kućne poslove, napišete spiskove, napravite rezervacije ili proverite privatnu poštu. U mnogim zemljama, rad od kuće odavno se nudi kao opcija, te se sa ovim trendom sve češće susrećemo i u domaćim kompanijama. Popularni, a poslednje dve godine i neizbežni „rad na daljinu“ ostavlja vam mogućnost da budete fleksibilni u poslovnom i privatnom životu. Oslobađa vas stresa pri odlasku na posao, čuva vaš novčanik i životnu sredinu jer zbog rada od kuće ne koristite prevozna sredstva, daje mogućnost prilagođavanja radnog prostor vašim željama… i ono najznačajnije: osam sati dnevno provodićete daleko rasterećenije. Gledano finansijski, više nećete imati trošak zakupa poslovnog prostora, kao i sve prateće troškove koje ovakav način angažmana podrazumeva.

Zašto su stanovi u Beogradu na vodi idealni kao poslovni prostor

Ukoliko vaš dom ne odgovara zahtevima koji su posao smestili u njegovo središte, pravo je vreme da se odlučite za kupovinu nove nekretnine koja će doneti bolje uslove za rad, ali i život uopšte. Komforni stanovi u novoj zgradi koju Beograd na vodi ima da ponudi, idealni su da neku od soba transformišete u svoju kancelariju. Nekretnina u pomenutoj zgradi ovog jedinstvenog kompleksa skup je svih potreba koje su ostvarive, pa će sada i biznis imati svoje mesto „pod krovom.“ Ograničen broj stanova u BW Lumiji orijentisan je ka impozantnoj panorami starog grada, a prostrane terase idealne su za rad u letnjim mesecima i kada temperature nisu preniske. Rad dobija sasvim novu dimenziju lepog! Unutrašnja dvorišta, po svojoj prirodi mirna, pomoći će vam da održite fokus, a njihov pitoreskni izgled savršen je za uživanje u pauzi. Polovinom svoje dužine, ova zgrada upečatljive arhitekture naslanja se na Savski park, dok se s druge strane udobno smešta uz Savsku, buduću najatraktivniju ulicu prestonice. U ovakvom stanu sa divnom okolinom u srcu grada, spojiti privatno i poslovno lako je i jednostavno!

Olakšica pri kupovini biće vam stambeni krediti kreirani specijalno za Belgrade Waterfront. Uz njih, pitanje stanovanja i poslovnog prostora rešava se brzo i u isti mah – pozajmicu banke za životni prostor dobijate u ranoj fazi izgradnje i to po mesečnoj rati već od 499 evra. Uz sjajne uslove, poboljšajte kvalitet života i rada jednim mudrim potezom!

Kontakt
Povratak na vrh