Hedonisti, pažnja! Nova, moderna pijaca sa zelenim krovom čeka vas kod Galerije

Hedonisti, pažnja! Nova, moderna pijaca sa zelenim krovom čeka vas kod Galerije

Odavno je poznato da neko mesto, pa i čitav narod koji u njemu živi, možete najbolje upoznati ukoliko odete na pijacu. Često se kaže da ona predstavlja „dušu“ svakog grada, te da se „puls gradskog života“ najbolje može opipati tu, među tezgama punim šarenog voća i povrća i u razgovoru sa vrednim prodavcima. Zato će stanovnike Beograda, njegove posetioce, goste i turiste obradovati vest da će u neposrednoj blizini Galerije, najvećeg šoping centra u regionu, uskoro biti podignuta nova, natkrivena pijaca. I to ne bilo kakva!

Pored brojnih svetskih trendova koje je doveo u Srbiju, Belgrade Waterfront donosi i ovaj, pijačni, pa će na desnoj obali Save, u neposrednoj blizini zgrade BW Nota, biti otvoren jedinstveni kutak kvalitetne hrane i potpuno očaravajuće atmosfere, kakav smo do sada viđali u Italiji ili Španiji. Drugim rečima, Beograd na vodi će dobiti svoju verziju La Boqueria iz Barselone ili Mercato Centrale iz Firence – gastronomsku destinaciju gde će se u jedinstvenom ambijentu pijace najbolji ukusi i mirisi spajati sa energijom grada.

Samo arhitektonsko rešenje je takvo da je već na prvi pogled jasno da će ovo mesto postati nova gradska atrakcija i jedna od omiljenih tačaka okupljanja. Nekoliko ulaza vodiće u prirodno osvetljeni centralni hol, koji će predstavljati „srce“ marketa, a tradicionalni materijali poput cigle daće ovom modernom zdanju posebnu toplinu i šarm prohujalog doba.

Nova moderna pijaca Beograda na vodi

U njemu će se svakog dana neodoljive arome sveže pečenog hleba i peciva mešati sa dobro poznatim mirisima pirotskog sira, zlatiborske pršute i preukusnog šumadijskog voća, a posebnu čaroliju praviće živopisne boje sezonskog cveća i zanosni mirisi začinskog bilja.

Ali ovde nije reč samo o hrani, već o celokupnoj atmosferi! Sve je osmišljeno tako da se na novu gradsku pijacu ne odlazi samo po zeleniš i najkvalitetniji delikates, nego radi kompletnog užitka za sva čula. Osim prilike za degustaciju najraznovrsnijih specijaliteta, posetioci će moći da pojedu „nešto s nogu“ ili da sednu u restoran, popiju kafu, piće ili prosto naprave predah upijajući vibracije ovog unikatnog ambijenta. Ovde će se nalaziti i novo sedište JKP Beogradske pijace, koje će biti nadležno za upravljanje pijacom u Beogradu na vodi. Za parking ne treba da brinu – u zgradi će takođe biti i garaža u kojoj mogu ostaviti svoj automobil.

Iako ovo nije zelena pijaca u klasičnom značenju tog pojma, ona je i te kako zelena. Osim ekskluzivne lokacije pored Save, krov sa obiljem prirodnog zelenila možda je i najveća atrakcija ovog objekta i svakako predstavlja veliku privilegiju koju ni mnogo poznatije pijace u svetu nemaju. Tako će ne samo stanari obližnje BW Nota, već i svi građani moći pravo iz kupovine da produže na krov i uživaju u opuštajućem pogledu na reku ili panoramu srpske prestonice.

Novi, moderni i dinamični urbani market zasigurno će postati nova adresa domaćih hedonista, kao i mnogobrojnih turista koji, kao što je već poznato, pored gostoprimstva i noćnog života, najčešće hvale srpsku kuhinju i autentične lokalne specijalitete. A baš to ih i čeka u novoj pijaci! Živopisni duh ovog mesta će im se urezati u pamćenje i postaće jedna od onih stvari zbog kojih će ponovo poželeti da se vrate u Srbiju i u njeno najmodernije naselje – Beograd na vodi.

Kontakt
Povratak na vrh