NOVOGODIŠNJA IDILA U VAŠEM DOMU

NOVOGODIŠNJA IDILA U VAŠEM DOMU

Decembar je označio početak iščekivanja praznika, ukrasio dane mirisom zime i doneo onu dobro poznatu ušuškanu atmosferu koja se tiho uvukla u svakodnevnicu i raširila radost. Novogodišnji dani simbolišu dugo očekivano ostvarenje snova, a poslednji mesec u godini idealan je za ukrašavanje doma.

Praznično raspoloženje je tamo gde ste vi

Trgovi i događaji na otvorenom sada su popularne “destinacije” za doček i esencija su praznika. Atmosfera koja tih dana vlada u glavnim ulicama i domovima, pamti se čitave godine. Kažu da godina zavisi od energije s kojom u nju i uđemo, mudro birajte kako ćete je dočekati! Od najsitnijih detalja do novogdišnje jelke ili drveta, decembar je posvećen ukrašavanju, a januar rezervisan za uživanje! Osmišljavanje i pakovanje poklona, organizacija porodičnog ili okupljanja s prijateljima, zajednički dogovori oko novogodišnje i božićne trpeze i eventualno planiranje putovanja – stvaraju jedinstveni osećaj mira i sklada, karakterističan za zimske praznike. Ljubav koja se krajem godine može osetiti gotovo u vazduhu, najlepši je dekor svakog životnog prostora, ulice i susreta.

Ukrasite dom po poslednjim trendovima

Kako se približi kalendarski dolazak zime – emisije, magazini, portali i društvene mreže prepuni su različitih ideja za ukrašavanje i dekoraciju doma. Trendovi se menjaju iz godine u godinu, a dom ukrašen sa stilom ne izlazi iz mode. I ove praznične sezone u modi je klasična novogodišnja dekoracija koja podrazumeva kombinaciju crvene i zelene boje. Odmah potom, tu su metalik i zlatne nijanse koje simbolišu luksuz i daju utisak nesvakidašnjeg i aristokratskog. Zemljani terakota tonovi u kombinaciji sa crnom, bela, magnetna plava i smaragdna zelena, ali i boja masline i karamele u vrhu su liste predloga dizajnera enterijera. Prostoru zaista daju sofisticiran izgled! Šta god da izaberete, sijalice i lampione sigurno nećete zaobići – baš taj detalj čini praznike divnim i nezamenljivim. Izaberite maksimalno tri boje za ukrase, dodajte omiljene lampice, nabavite novogodišnje podtanjire, šolje i činijice, venčić i ćebence, et voila! Najvažnije stavke prazničnog uređenja stana su tu.

Magija u svakom kutku i trenutku

Organizacija stana i životnog prostora umnogome određuje prazničnu dekoraciju i diktira planiranje pozicije ukrasnih predmeta i novogodišnje jelke. Komforni stanovi kakvi se danas mogu pronaći na tržištu idealni su za ukrašavanje kakvo viđamo u časopisima i ostavljaju prostora za eksperimentisanje. Da biste tokom decembra i januara živeli bajku, potrudite se da svaki kvadrat svog doma “preobučete” u ruho zimskog slavlja. Možda je to otirač pred vratima sa likom irvasa, vrh kašičice u obliku pahulje, novogodišnji jastuk u dnevnoj sobi, karirana posteljina, možda su to pufnaste papuče ili ukrasne salvete – načina da utkate magiju u svakodnevni život je mnogo! Tu su i naši kućni ljubimci – njihove korpe za spavanje zamenite novogodišnjim i poklonite im one slatke uši irvasa i Deda mraza! Magija praznika počinje u nama, a u našim domovima dobija svoj pravi sjaj!

Fotografije kao najvrednija uspomena i najlepši ukras

Svake godine kažete: izradiću ih obavezno! A onda odlične fotografije ostanu zarobljene u telefonu i neretko budu obrisane, a da prethodno nisu izrađene? Neka vaša novogodišnja dužnost bude da ovi praznici ostanu zabeleženi i na foto papiru. Takve uspomene iskoristite za dekoraciju doma i eto ideje za moodboard ili zid fotografija koje će imati svoje posebno mesto u stanu. Dragi ovekovečeni momenti svoje mesto na zidu mogu dobiti hronološki ili po porizvoljnom rasporedu, a njihova uloga biće da vam vrate osmeh na lice i ukrase dom najlepšim mogućim ukrasom: emocijama ljudi koje najviše volite! Izaberite prikladne okvire, pronađite deo stana ili policu na kojoj bi fotografije najbolje pristajale i bacite se na posao! Možda usput pronađete i slike sa prošlogodišnjih dočeka, rođendana i zabava i napravite mozaik, ko zna?

Praznična čarolija očima najmlađih

Sećate li se svog detinjeg doživljaja Nove Godine i priče koja prati najpopularniju proslavu na svetu? Iz perspektive najmlađih, ona je čarobna, okuplja čitavu porodicu, donosi najlepše trenutke zajedništva i topline, ostvaruje želje i iznenađuje poklonima. Kako opremiti dom tako da i deca uživaju u praznicima? Zavisno od njihovog uzrasta, izaberite dekoraciju koja menja boje i ima mogućnost reprodukcije zvuka. Dečaci i devojčice posebno vole novogodišnje priče, Deda Mraza, njegove pomoćnike i irvase. Pronađite njihove figure, smestite ih negde u stanu i posmatrajte dečije oduševljenje! Još ako oponašaju pokrete ili pričaju – sreća će biti nemerljiva. Mališani uživaju u kreativnim detaljima – zajedno pravite novogodišnje kolačiće, pišite pismo Deda Mrazu i pravite listu želja za poklone. Porodično dočekivanje Nove godine i Božića idealno je da svoju decu naučite pravim vrednostima i važnosti dobrog osećaja u sopstvenom domu. Budite hrabri i kreativni, iako najstroži kritičari – deca su najlojalnija publika i najpažljiviji posmatrači!

Predlog za Vas od Belgrade Waterfronta

A šta ide na kraju?
Glavni sastojak tople čokolade ili čaja koje pijemo posmatrajući novogodišnju jelku jeste božićna plejlista! Dobro poznata boja glasa Frenka Sinatre nadovezuje se na numere koje izvode Peri Komo, Endi Vilijams, Ela Ficdžerald, Din Martin i neprikosnoveni Elvis Prisli. YouTube lista je previše, napravite svoju ličnu, udobno se smestite i kliknite: PLAY.


Praznici mogu da počnu!

Kontakt
Povratak na vrh