ŠTA VELIKA PORODICA TREBA DA UZME U OBZIR PRILIKOM KUPOVINE STANA?

ŠTA VELIKA PORODICA TREBA DA UZME U OBZIR PRILIKOM KUPOVINE STANA?

Kupovina stana predstavlja uzbudljiv proces i prekretnicu u životu. Ukoliko imate veliku porodicu, morate uzeti u obzir svoje želje i potrebe, ali i potrebe svoje dece, što dodaje složenost procesu kupovine, ali ujedno i inspiraciju za dostizanje onoga čemu ste uvek težili – stvaranju doma koji odiše toplinom i ljubavlju.

Ovaj vodič će vam pomoći da se usredsredite na ono što treba uzeti u obzir prilikom kupovine stana, tako da lako možete pronaći savršeni dom za sebe i svoju porodicu.

Uključite svoju decu u proces kupovine

Kupovina stana za veliku porodicu izazov je kome treba spremno pristupiti. Pitajte vašu decu šta im je bitno, kako biste u skladu sa ostalim prioritetima napravili listu želja. Nakon toga, sigurno ćete suziti svoje izbore, a kada budete imali dva ili tri stana koji su pretendenti, možete ih uključiti u proces kupovine. Iako ostavljanje dece kod kuće tokom prvih obilazaka pomaže u sprečavanju ometanja, ne želite da ih u potpunosti izostavite iz procesa. U stvari, ukljućivanje dece u proces kupovine je ključno kako biste videli kako reaguju na novi prostor, kao i šta im se dopada, a šta ne. Obilazite samo jedan ili dva stana istovremeno, i to u vreme kada će biti odmorni i srećni – ne neposredno pre ili za vreme dremke. Uključivanjem vaših mališana u proces kupovine, ne samo da ćete im pomoći da se pripreme za krajnji potez, već ćete dobiti i neke jedinstvene uvide u sam prostor i okruženje stana. Iako ćete vi imati poslednju reč pri kupovini, vaša deca će možda primetiti stvari koje vi niste. U idealnom slučaju, reagovaće pozitivno i tako ćete uz sve ostalo znati da je to idealan dom za vas.

Izbor lokacije je u vrhu prioriteta

Kada je reč o pronalaženju idealnog stana za veliku porodicu, odabir lokacije na kojoj se nalazi je od izuzetne važnosti. Kako biste svojoj deci obezbedili najbolje, važno je da se stan nalazi u mirnom kraju, bez buke od saobraćaja i gradske gužve. Težnja ka životu kakav sanjamo za našu porodicu, podstiče  nas na to da svaki detalj uzmemo u razmatranje. Zbog toga, jedna od bitnijih stvari jeste blizina škola ili vrtića koje bi vaše dete pohađalo. Samim tim, ukoliko se stan nalazi na lokaciji koja je blizu centra, imaćete više mogućnosti za odabir kvalitetne obrazovne ustanove. Na primer, ako odaberete glavni grad umesto malog grada, vaša deca će biti bliža kulturi i mnogim drugim gradskim dešavanjima. Lokacija nije samo vrsta ulice u kojoj živite, već i zajednica koju birate. Belgrade Waterfront pruža idealan sadržaj za svaku porodicu: park i teretanu na otvorenom, blizinu vrtića, prostor za kućne ljubimce, blizinu tržnog centra Galerija, veliki izbor kafića i restorana, ambijent pun zelenila, ušuškanost pored reke Save, privatan parking i još puno drugih pogodnosti. Pored toga što je jedna od najekskluzivnijih i najdinamičnijih lokacija, ovaj kvart obezbeđuje i jako dobru povezanost sa svim delovima grada. Blizu je centra, ima direktan izlaz na Gazelu i olakšan pristup autoputu E-75, dok se na manjoj udaljenosti nalazi i Savski most preko koga se na najbrži način može stići do Novog Beograda. Takođe, nedaleko od kvarta postoji i veliki broj autobuskih i tramvajskih stajališta.

Veličina i raspored stana su od izuzetne važnosti

Odrastanje je sastavni deo života, pa tako roditelji uvek žele da svojoj deci pruže bezbrižnost koju treba da osećaju u tom periodu. Kupovina stana, predstavlja veliki korak ka ispunjenu svih vaših snova, i snova vaše dece. Ukoliko planirate da povećate porodicu, stanovi veće kvadrature mogu biti bolji izbor. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste veličina kuhinje i trpezarije, broj spavaćih soba i broj kupatila. Ukoliko želite da spavate u neposrednoj blizini vašeg deteta, budite sigurni da je vaša spavaća soba odmah pored dečije. Uz to procenite da li su kuhinja i trpezarija dovoljno veliki za porodicu sa decom? Da li imate dovoljno prostora da pozovete širu porodicu u goste? Kako vidite svoj život u prostoru koji vas okružuje? Dovoljno prostora za odlaganje dečjih igračaka ili sportske opreme, deo stana u kom deca mogu biti glasna, dok je u drugim prostorijama relativno mirno, prostranost i sam nacrt stana u kom svako može da ima svoju oazu mira, sigurno su dodatne stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom kupovine, kako bi vaš dom uspeo da udovolji budućim potrebama i načinu života vaše porodice.

Bezbedno okruženje za detinjstvo kakvo zaslužuju

Bezbednost dece na svakom koraku sigurno je nešto na šta treba posebno da obratite pažnju. Kao stanar kvarta Beograd na vodi, moći ćete bezbrižno da uživate u svom roditeljstvu, dok profesionalno obezbeđenje u okviru stambenog kompleksa vodi računa o sigurnosti vaših najmlađih. Svaki deo kvarta dodatno je ograđen sigurnosnim ogradama, kako na balkonima u okviru stambenog objekta, tako i celom dužinom šetališta Sava Promenada. Razdragana i nestašna deca, moći će svoju prirodu da ispolje kroz igru i razonodu, trče, smeju se i uživaju u prostranim parkovima i stazama, dok se vi opuštate uz mnoštvo sadržaja koji ispunjavaju ovaj beogradski kvart.

Blizina rekreativnih sadržaja

Beograd na vodi pruža mogućnost velikog izbora obrazovnih, kulturnih, zabavnih sadržaja, šopinga i razonode, i to sve na jednom mestu koje može postati vaš budući dom. Vaša deca uživaće u prirodi i zelenilu u svakom trenutku. Idealan ambijent za zdrav i aktivan život vaše dece jedan je od bitnijih faktora prilikom kupovine stana. Oni uvek traže prostor za svakodnevne aktivnosti, a plan kompleksa zgrada osmišljen je tako da postoji značajna dečija infastruktura u vidu zajedničkog parka sa dečijim igralištem, zatim Savski park u kom je zasađeno preko 140 stabala, uređeni travnjaci i brojni sportsko-rekreativni sadržaji. Pored toga, obližnje šetalište Sava Promenada predstavlja savršeno okruženje za vožnju bicikla, rolera ili jednostavnu šetnju ili trčanje u kom ćete porodično uživati.

Poslednje pripreme za kupovinu stana

Ako odvojite dovoljno vremena za kupovinu stana i obratite pažnju na detalje koji će uticati na vašu porodicu, možete pronaći savršen dom u kom ćete posmatrati kako vaša deca odrastaju srećno i spokojno u godinama koje dolaze. Stanovanje u Belgrade Waterfront-u, osim vrhunskog kvaliteta stambenih jedinica, ponudiće vam i savremeno iskustvo življenja. Kvadrat stambenog prostora možete kupiti već po ceni od 2.950 evra i to sa uračunatim PDV-om. Sve one koji planiraju kupovinu stana obradovaće i informacija da su sada u ponudi i stambeni krediti napravljeni ekskluzivno za Belgrade Waterfront. Zahvaljujući njima, pozajmicu banke za novi životni prostor možete da dobijete u ranoj fazi izgradnje zgrade, i to po mesečnoj rati već od 499 evra.

Učinite vašu porodicu ponosnom na život koji ste im pružili!

Kontakt
Povratak na vrh